Látja, nem látja, de indul a Premier League – ki lesz az új Leicester?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.09. 18:04
null
Danny Drinkwater (fehérben) és Jordan Ayew sem váltott klubot a nyáron – egyelőre (Fotó: Action Images)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol topligával indítjuk ötnapos transzferológiai körsétánkat, mégpedig egy bajnokság előtti szokatlan körképpel.

 

Amely körképünkben mindazon klubokat vesszük sorra, akik a szakértők szerint nem az európai kupahelyekért harcolnak érdemben („Brexit”), hanem a kiesés („PLexit”) ellen vagy a középmezőnyhöz tartozás biztonságáért.

HULL CITY

Meg is van az első kieső: a másodosztályból nagy harcok árán feljutó „tigrisek” egyetlen ismert játékost sem vettek ezen a nyáron, a karcos középső középpályás Mohamed Diamét egyenesen a kieső Newcastle csábította el. A hangulat olyan remek, hogy a szurkolók a nyitó meccsen tüntetni fognak az elnök, Assem Allam ellen, aki még új menedzsert sem tudott fogni a csapat élére Steve Bruce helyére (aki azért mondott le, mert összeveszett az alelnökkel, egy bizonyos Ehab Allammel). Keserű cukor a tortán a gyengécske kereten végigsöprő sérüléshullám.

MENEDZSER: Mike Phelan
A KERET ÉRTÉKE:
59.5 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK:
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Diamé
A LEGDRÁGÁBB 11: McGregor – Odubajo, C. Davies, Dawson, A. Robertson – Livermore, Huddlestone – Elmohamadi, Snodgrass, Maloney – Abel Hernández
KI HITTE VOLNA? Az egyiptomi szélső, Ahmed Elmohamadi volt az egyetlen minden percen át foglalkozatott játékos a 2013–14-es és a 2014–15-ös szezonban, ez 76 mérkőzést jelent
ESÉLY a bennmaradásra: 4 a 6-hoz (a SkySports alaján)

MIDDLESBROUGH

Az egykori igen szigorú védő, Aitor Karanka befuttatta a gárdát a másodosztály második helyére, és igen ügyesen erősített az élvonalra: jött két tapasztalt kapus (Víctor Valdés, Brad Guzan), egy túl korán leírt karmester (Gastón Ramírez), két védő (Antonio Barragán, Bernardo Espinosa) és egy még jó karban lévő csatár a La Ligából (Álvaro Negredo) – a két topvétel mégis a dán csodaszélső, Viktor Fischer, valamint a 15 millióba kerülő holland középpályás, Marten de Roon. Nagy kár, hogy Karanka Neven Szuboticsot annak sérülése miatt nem tudta megszerezni, mert ilyen védelemmel csak kiesni lehet.

MENEDZSER: Aitor Karanka
A KERET ÉRTÉKE: 88.3 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: De Roon, Fischer, Víctor Valdés, G. Ramírez, Negredo
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:

A LEGDRÁGÁBB 11: Víctor Valdés – Barragán, D. Ayala, Espinoza, Friend – De Roon, Clayton – Downing, G. Ramírez, Fischer – Rhodes
KI HITTE VOLNA? A Karankához hasonlóan egykori Real Madrid-sztár védő, a sérülékenység egyik segédkifejezése, szinonimája, a 36 esztendős Jonathan Woodgate csak nemrégiben hagyta el a klubot, karrierje során már másodszor
ESÉLY Negredo gólkirályságára: 1/66

FC BURNLEY

Per pillanat a tabella harmadik helyén áll a klub, de ez csak átmeneti állapot, nemsokára kezdődik az idény. Amelyre csak óvatosan erősített az „orrnehéz” Burnley, pár millió eurós kiszemeltekkel sem boldogult. Érzésünk szerint a bennmaradás lesz olyan nagy dolog, mint a Leicester tavaszi bajnoki címe.

MENEDZSER: Sean Dyche
A KERET ÉRTÉKE:
61.5 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Gudmundsson, Pope, Flanagan
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Barton, M. Duff
A LEGDRÁGÁBB 11: Heaton – Flanagan, M. Keane, Tarkowski, Mee – Gudmundsson, D. Jones, Arfield, Boyd – A. Grey, Vokes
KI HITTE VOLNA? A Championship legutóbbi bajnoka azon kevesek egyike, aki még a klasszikus 4–4–2-es felállásban harcol. A keret tagja a veterán kapus, egykori válogatott Paul Robinson is, akivel a nyáron hosszabbítottak
ESÉLY a bennmaradásra: 4/5

SUNDERLAND

Éppen csak megúszták a kiesést az elmúlt idényben a rendre érdekes igazolásokkal kirukkoló „fekete macskák”, akiknél nem forgatta fel a keretet és a költségvetést a nyáron kinevezett David Moyes, aki eddig csak egyet vásárolt: közel tízmillió eurót fizetett a Chelsea védőjéért, Papy Djilobodjiért. Lesznek még változások, ez egészen biztos, a mester érkezése előtt több jó játékos is távozott, például az Európa-bajnokságon is látott Emanuele Giaccherini.

MENEDZSER: David Moyes
A KERET ÉRTÉKE: 81.5 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Djilobodji
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Giaccherini, Vergini, Fletcher, M'Vila, Wes Brown
A LEGDRÁGÁBB 11: Mannone – B. Jones, L. Koné, Djilobodji, Van Aanholt – Cattermole, S. Larsson, Rodwell – Lens, Borini, Hazri
KI HITTE VOLNA? Moyes négy évre kötött szerződést, amelynek kitöltése csodaszámba menne, távozó elődje, Sam Allardyce sem panaszkodhat: az angol válogatott élére repült
ESÉLY a tabella első felében végzésre: 9/2

BOURNEMOUTH

A kis csapat bennmaradása olyan nagy teljesítménynek számított, hogy eredményeként a fiatal szakember, Eddie Howe jelölt lett a szövetségi kapitányi posztra is. A sikerek után (egy felmérés szerint a Bournemouth-t utálják a népek legkevésbé a PL-ből) merészebben terveznek a klubnál, amely közel negyvenmillióért erősített, a tehetséges balhátvédet, Nathan Akét pedig ismét ingyen kapta kölcsön a Chelsea-től – és következő nagy célpontja a középső védő, Jonny Evans. A jó teljesítmény titka egyébként roppant egyszerű: a PL múlt idényében az egy meccsen a legtöbb métert futottak 10-es listájának kilenc helyét a klub játékosa foglalta el.

MENEDZSER: Eddie Howe
A KERET ÉRTÉKE:
99.8 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Ibe, L. Cook, Mousset, B. Smith, Aké
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Ritchie, Zubar, Distin, Tomlin
A LEGDRÁGÁBB 11: Boruc – Francis, Mings, S. Cook, Aké – Ibe, Gosling, L. Cook, Gradel – C. Wilson, Afobe
KI HITTE VOLNA? Hogy a klub képes lesz 18 (!) millió euró fizetni a Liverpool-kezdőtől messze álló húszéves szélsőért, Jordon Ibéért?
ESÉLY a kiesésre: 7/2

CRYSTAL PALACE

Kiheveri lassan a londoni klub Torghelle Sándor távozását, a csont nélküli bennmaradásnál most sem kívánhatnak egyebet, még akkor sem, ha zseniálisan igazolt a nyáron Alan Pardew: a szélső Andros Townsend 15.6, a középső védő James Tomkins 11.7 millióért jött, de a parádés képességű kapus, Steve Mandanda még nagyobb fogás – ő ráadásul ingyen jött a Marseille-től. Ilyen kerettel egy kupadöntőt ismét megcélozhatnak.

MENEDZSER: Alan Pardew
A KERET ÉRTÉKE:
142.3 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Townsend, Tomkins, Mandanda
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Gayle, A. McCarthy, Adebayor, Samah, Hangeland
A LEGDRÁGÁBB 11: Mandanda – Ward, Dann, Tomkins, Souaré – Jedinak, McArthur – Zaha, Cabaye, Townsend – Bolasie
KI HITTE VOLNA? Hogy egy ilyen történelemmel és hagyománnyal bíró klub tényleg kihozza magából a maximumot az új, amerikai tulajdonosok segítségével? Az élő hagyományokhoz még hozzátennénk annyit, hogy az utóbbi idényben PL-rekordként góljaik 49 százalékát szabadrúgás vagy szöglet után szerezték a „kristálypalotások”.

WEST BROMWICH ALBION

Az elmúlt idénybeli 14. hely után (a legjobb kieső Newcastle-t hat ponttal megelőzve) mondhatni, ellógta a nyarat a WBA, egyetlen játékost szerzett csak a minden hájjal megkent szakember, Tony Pulis: a skót-angol szélső, Matt Phillips a QPR-tól érkezett. Távozott három egykoron ikonikus alaknak szánt játékos, de velük érdemben nem gyengült a csapat. Evans, Saido Berahino és José Salomón maradásával tulajdonképpen ez a legjobb, ami a nyáron történt velük, bár húszmillió körüli összegért jöhet még a WHU támadója, Diafra Sakho, ha végre megfelel az orvosi vizsgálatokon.

MENEDZSER: Tony Pulis
A KERET ÉRTÉKE:
96.4 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Matt Phillips
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓ:
Lindegaard, Sessegnon, Anichebe
A LEGDRÁGÁBB 11: Foster – C. Dawson, Chester, Evans, Brunt – Morrison, Yacob – Berahino, M. Phillips, McClean – Rondón
KI HITTE VOLNA? A WBA hamarosan kínai fennhatóság alá kerül, Jeremy Peace klubelnök már meg is egyezett egy befektetői csoporttal.

WATFORD

Gyönyörű! Legalábbis, amit művel az átigazolási piacon a Gino Pozzo érdekeltségébe tartozó klub, amely Pozzo további egyesületeivel, az Udinesével és a Granadával elképesztő ütemben forgatja az alkalmazottakat. Ezért is lett túlszámlázva Isaac Success, de mind a szélső, mind a Brice Dja Djedjé, Camilo Zúniga, Abdoulaye Doucouré, Christian Kabasele négyes remek fogás – miközben azt a luxust is megengedték maguknak az immáron az olasz Walter Mazzarri vezette „lódarazsak”, hogy ne tartsanak meg egy Miguel Layúnt.

MENEDZSER: Walter Mazzarri
A KERET ÉRTÉKE:
109.8 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Success, Kabasele, Dja Djedjé, Zúniga
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Layún, Abdi, Jurado, Juanfran, Berghuis
A LEGDRÁGÁBB 11: Pantilimon – Cathcart, Kabasele, Prödl – Nyom, M. Suárez, Capuoé, Doucouré, Holevasz – Deeney, Ighalo
KI HITTE VOLNA? Hogy a nyár nagy jöttmentje Víctor Ibarbo lesz, akit a Watford tavaly kétmillióért kölcsönvett a Romától, miután nem sokkal előtte a rómaiak kölcsönvették őt ötmillióért a Cagliaritól, hogy a télen a Watford is kölcsönadja, ezúttal a kolumbiai Atlético Nacionalnak. Nemrégiben aztán hazatért a Watfordhoz, onnan a Romához, onnan a Cagliarihoz, amely üstöllést kölcsönadta a Panathinaikosznak. Gyönyörű!
ESÉLY a másodosztályra: 9/4

SWANSEA CITY

Hazánkban is sokan figyelik szimpátiával, barátságos érdeklődéssel a walesi klubot, amely az elmúlt években olyan játékosokkal erősített, mint Alberto Paloschi, Éder, André Ayew, Gylfi Sigurdsson, Bafetimbi Gomis, Wilfried Bony vagy Michu – de nem mindig váltak be ám a várva vártak, a kispadon közben Roberto Martínez, Paulo Sousa, Brendan Rodgers és Michael Laudrup váltotta egymást. Sok függ majd attól is, hogy a tavaly ingyen megszerzett, most remekül eladott André Ayew-t pótolja-e az Atléticótól elcsábítandó Borja Bastón, illetve sikerül-e megtartani az igen keresett védőpárost, az Ashley Williams, Federico Fernández kettőst.

MENEDZSER: Francesco Guidolin
A KERET ÉRTÉKE:
113.5 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: F. Llorente, Fer, Van der Hoorn
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Paloschi, Éder, A. Ayew, Gomis
A LEGDRÁGÁBB 11: Fabianski – Naughton, F. Fernández, A. Williams, N. Taylor – Cork, Ki – Sigurdsson, Fer, Montero – F. Llorente
KI HITTE VOLNA? „Vissza akarok térni a válogatottba, és ehhez játszanom kell a Swansea-ban” – nyilatkozta a frissiben megszerzett spanyol támadó, Fernando Llorente.
ESÉLY az első tízben végzésre: 100/30

EVERTON

Nem is olyan régen még ott sertepertélt a közvetlen élvonal mögött a liverpooli klub, amely az elmúlt idényben a 11. helyen végzett, eggyel a Chelsea mögött. Kitörni a középszerből, de ne úgy, mint az Aston Villa vagy a Newcastle! – adhatná ki a jelszót az új menedzser, a fantasztikus igazolásairól híres Ronald Koeman, aki mindössze egy veretes középső középpályást és egy rutinos, 33 éves kapust vehetett a nyáron. Aztán eladta John Stonest, helyére A. Williams érkezhet. A keret értéke így is magasan kiemelkedik a tabella középső és hátsó részének egyesületeihez képest, természetesen Stoneshoz hasonlóan Romelu Lukakut, Ross Barkleyt, James McCarthyt vagy Seamus Colemant sem sokáig tarthatják meg.

MENEDZSER: Ronald Koeman
A KERET ÉRTÉKE:
247.3 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Gueye, Stekelenburg
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Howard, Hibbert, Osman, Pienaar, J. Stones
A LEGDRÁGÁBB 11: Robles – Coleman, Besic, Funes Mori, Baines – Gueye, McCarthy – Cleverley, Barkley, Mirallas – Lukaku
KI HITTE VOLNA? Hogy Muhamed Besic szinte az egész idényt kihagyja majd, mert olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy legalább fél évre kidőlt a sorból.
AZ ESÉLY 10 az 1-hez, hogy benne lesznek az első négyben

STOKE CITY

Ebben az idényben is a középmezőny közepét célozza meg a klub (amely legutóbb a Chelsea és a Liverpool között zárt, de ennek továbbvitelére kevés esélyt látunk), és a 2013 óta regnáló menedzsert, Mark Hughest képesnek is látjuk ennek a teljesítésére. A kerettel együtt, ahová érkezett egy „középpályás mester”, Joe Allen a Pooltól és egy csoda tehetségesnek kikiáltott egyiptomi szélső, miközben csak két veterán harcos kapott obsitot. Egyébként nem tartják a Stoke-ot El-helyre esélyesnek, de a lenti kezdőt átfutva megállapíthatjuk: ha a régi célpont Berahino vagy Robin van Persie igent mondana Hughesnak, azért túl nagy csoda nem lenne egy hetedik hely...

MENEDZSER: Mark Hughes
A KERET ÉRTÉKE:
156.3 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Allen, Szobhi
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Sidwell, Odemwingie
A LEGDRÁGÁBB 11: Butland – G. Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters – Imbula, Allan – Arnautovic, Shaqiri, Krkic – M. Diouf
KI HITTE VOLNA? Hogy 35 évesen még mindig a PL-ben hadakozik a gravitációval és a védőkkel Peter Crouch, akinek egy év még vissza van szerződéséből, és a támadó már csak hattal van elmaradva a 100. élvonalbeli találatától. Az elmúlt idényben egyszer sem talált be.

WEST HAM UNITED

Félszáz millióval erősítettek az új idényre és az El-re a „kalapácsosok”, és kell is az igyekezet, ha ismét ki szeretnének jutni Európába – ugyebár a dicséretes hetedik helyhez szükségeltetett pár klasszikus nagy csapat mélyrepülése is. No meg az, hogy már évek óta csak megemelni tudjuk kalapunkat a WHU menedzsmentje előtt, amely olyan játékosok tenyerébe csapott 2012 óta, mint Andy Carroll, Adrián, Enner Valencia, Cheikhou Kouyaté, Diafra Sakho, Dimitri Payet vagy Angelo Ogbonna – most csatlakozott hozzájuk A. Ayew, a karmester, Manuel Lanzini, a balbekk, Arthur Masuaku, a villámlábú Szofian Féguli és a lelkes szűrő, Havard Nordtveit. Itt az új El-vitéz?

MENEDZSER: Slaven Bilic
A KERET ÉRTÉKE:
222.3 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: A. Ayew, Lanzini, Masuaku, Töre, Féguli
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK: Tomkins, Emenike, A. Song
A LEGDRÁGÁBB 11: Adrián – Antonio, Reid, Ogbonna, Creswell – Obiang, Kouyaté – Féguli, Payet, A. Ayew – D. Sakho
KI HITTE VOLNA? Őszintén, az Eb után mennyi esélyt adtunk arra, hogy Payet még augusztus közepe felé haladva még mindig WHU-s?
ESÉLY a kiesésre mindössze 33/1, Carroll aranycipőjére 66/1

SOUTHAMPTON

Attól félünk, véget ér a „szentek” tündérmeséje, hiszen a klub a remek szereplés mellett három év alatt 260 millió eurónál is nagyobb értékben adott el játékosokat, de ebből kevés tiszta haszon maradt, merthogy az összeg zömét visszaforgatták erősítésre – mégis egyre jobban gyengül az állomány. Hiába adtak ki most is a Pierre-Emile Höjbjerg, Nathan Redmond, Alex McCarthy hármasért harmincmillió körüli summát, érzésünk szerint a Sadio Mané, Graziano Pelle, Victor Wanyama trió távozása megviseli a Sotont. Az sem jó hír, hogy a Koemanokat a 2000 óta a nagy dobással adós francia Claude Puel váltotta a kispadon. Érzésünk szerint fanyar idény vár rájuk. Sósampon...

MENEDZSER: Claude Puel
A KERET ÉRTÉKE:
186.3 millió euró
A LEGFONTOSABB ÉRKEZŐK: Höjbjerg, Redmond, Pied, A. McCarthy
A LEGFONTOSABB TÁVOZÓK:
Mané, Pelle, Wanyama, Juanmi, G. Ramírez
A LEGDRÁGÁBB 11: Forster – Soares, Fonte, Van Dijk, Bertrand – Clasie, Ward-Prowse – Tadics, Höjbjerg, J. Rodríguez – Austin
KI HITTE VOLNA? Az egykori remek középpályás, ma szakértő Paul Merson szerint a Southampton a szezonban megismerkedik az El-lel, hogy jövőre már a Bajnokok Ligájában folytassa, ha sikerül beépítenie az újakat.
ESÉLY: a kieséstől nem kell tartani, az esély erre csak 18/1

 

ARSENAL
Érkezett:
Granit Xhaka (Mönchengladbach, 45.000.000), Rob Holding (Bolton, 3.000.000), Aszano Takuma (Sanfrecce Hirosima, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Mathieu Debuchy (Bordeaux), Wojciech Szczesny (AS Roma), Gedion Zelalem (Rangers), Yaya Sanogo (Charlton), Isaac Hayden (Hull), Chuba Akpom (Hull)
Távozott: Mathieu Flamini (szl.), Mikel Arteta (visszavonult), Tomás Rosicky (szl.), Isaac Hayden (Newcastle, 2.900.000), Wellington Silva (Fluminense)
Kölcsönbe: Jon Toral (Granada)

BURNLEY
Érkezett:
Nick Pope (Charlton, 1.300.000), Johann Berg Gudmundsson (Charlton, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Adam Reach (Preston), Alex Baptiste (Sheffield United)
Távozott:
Joey Barton (Rangers, i.), Lloyd Dyer (Burton Albion, i.), Matthew Taylor (Northampton, i.)

BOURNEMOUTH
Érkezett: Jordon Ibe (Liverpool, 18.000.000), Lewis Cook (Leeds, 7.000.000), Lys Mousset (Le Havre, 6.500.000), Emerson Hyndman (Fulham, i.), Brad Smith (Liverpool, 3.600.000)
Kölcsönből vissza: Lee Tomlin (Bristol)
Kölcsönbe: Nathan Aké (Chelsea)
Távozott: Matt Ritchie (Newcastle United, 12.000.000), Tommy Elphick (Aston Villa, 3.900.00), Lee Tomlin (Bristol, 3.500.000), Stéphane Zubar (szl.), Sylvain Distin (szl.)
Kölcsönbe: Glenn Murray (Brighton)
Kölcsönből vissza: Juan Iturbe (AS Roma)

CHELSEA
Érkezett:
Michy Batshuayi (Marseille, 39.000.000), N'Golo Kanté (Leiceser, 35.800.000)
Kölcsönből vissza: Tomás Kalas (Middlesbrough), Nathan Aké (Watford), Stipe Perica (Udinese), Danilo Pantics (Vitesse), Juan Cuadrado (Juventus), Mohamed Szalah (AS Roma), Papy Djilobodji (Werder Bremen), Isaiah Brown (Vitesse), Matej Delac (FK Sarajevo), Marko Marin (Trabzonspor), Nathaniel Chalobah (Napoli), Marco van Ginkel (PSV), Mario Pasalic (Monaco), Kenneth Omeruo (Kasimpasa), Cristian Cuevas (St. Truiden), Jeremie Boga (Rennes), Christian Atsu (Málaga), Victor Moses (West Ham), Patrick Bamford (Norwich), Lucas Piazón (Reading), Michael Hector (Reading)
Távozott: Mohamed Salah (AS Roma, 15.000.000), Stipe Perica (Udinese, 4.000.000), Marco Amelia (szl.), Papy Djilobodji (Sunderland, 9.500.000)
Kölcsönbe: Jeremie Boga (Granada), Nathan Aké (Bournemouth), Tomás Kalas (Fulham), Victorien Angban (Granada), Matej Delac (Royal Mouscron), Abdul Rahman Baba (Schalke, 500.000)
Kölcsönből vissza:
Alexandre Pato (Corinthians), Falcao (Monaco)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Andros Townsend (Newcastle United, 15.600.000), James Tomkins (West Ham, 11.700.00), Steve Mandanda (Marseille, i.)
Távozott: Dwight Gayle (Newcastle United, 12.000.000), Emmanuel Adebayor (szl.), Adrian Mariappa (szl.), Brede Hangeland (visszavonult), Maruan Samak (szl.), Alex McCarthy (Southampton)

EVERTON
Érkezett:
Maarten Stekelenburg (Fulham, 1.000.000), Idrissa Gueye (Aston Villa, 8.500.000)
Kölcsönből vissza: Shani Tarashaj (Grasshopper), Aiden McGeady (Sheffield Wednesday), Luke Garbutt (Fulham)
Távozott: Tim Howard (Colorado Rapids, i.), Felipe Mattioni (szl.), Tony Hibbert (szl.), Leon Osman (szl.), Steven Pienaar (szl.), John Stones (Chelsea, 55.600.000)

HULL CITY
Érkezett:

Távozott: Sone Aluko (Fulham, i.), Ryan Taylor (szl.), Mohamed Diamé (Newcastle, 5.400.000)
Kölcsönből vissza: Chuba Akpom (Arsenal), Isaac Hayden (Arsenal)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Ahmed Musa (CSZKA Moszkva, 19.500.000 euró), Nampalys Mendy (Nice, 15.500.000), Ron-Robert Zieler (Hannover, 3.500.000), Luis Hernández (Sporting Gijón, i.), Bartosz Kapustka (Cracovia, 9.000.000)
Kölcsönből vissza:
Johan Benaluan (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Ritchie De Laet (Middlesbrough), Tom Lawrence (Cardiff)
Távozott: Andrej Kramaric (Hoffenheim, 10.000.000), Dean Hammond (Sheffield United, i.), Mark Schwarzer (szerződése lejárt), Paul Konchesky (Gillingham, i.), N'Golo Kanté (Chelsea, 35.800.000)
Kölcsönből vissza: Nathan Dyer (Swansea)

LIVERPOOL
Érkezett:
Sadio Mané (Southampton, 41.200.000), Loris Karius (Mainz, 6.200.000), Joel Matip (Schalke, i.), Alexander Manninger (Augsburg, i.), Georginio Wijnaldum (Newcastle United, 27.500.000), Ragnar Klavan (Augsburg, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Mario Balotelli (Milan), Marko Grujics (Czvena zvezda), Luis Alberto (Deportivo La Coruna), Samed Yesil (Luzern), Lazar Markovics (Fenerbahce), Andre Wisdom (Norwich)
Távozott: Jordon Ibe (Bournemouth, 18.000.000), Martin Skrtel (Fenerbahce, 6.000.000), Joao Teixeira (Porto, i.), Jordan Rossiter (Rangers, i.), Samed Yesil (szl.), José Enrique (szerződését felbontották), Kolo Touré (Celtic, i.), Brad Smith (Bournemouth, 3.600.000), Joe Allen (Stoke City, 15.500.000)
Kölcsönbe: Danny Ward (Huddersfield), Bogdán Ádám (Wigan), Jon Flanagan (Burnley)
Kölcsönből vissza: Steven Caulker (Queens Park)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund, 27.000.000), Nolito (Celta Vigo, 18.000.000), Olekszandr Zincsenko (FK Ufa, 2.000.000), Aaron Mooy (Melbourne City), Marlos Moreno (Atlético Nacional, 5.500.000), Leroy Sané (Schalke, 50.000.000), John Stones (Everton, 55.600.000)
Kölcsönből vissza: Florian Lejeune (Girona), Bruno Zuculini (AEK Athén), Enes Ünal (NAC Breda), Edin Dzeko (AS Roma), Jason Denayer (Galatasaray), Thomas Agyepong (Twente)
Távozott: Edin Dzeko (AS Roma, 11.000.000), Florian Lejeune (Eibar, 1.500.000), Aaron Mooy (Huddersfield), Luke Brattan (Melbourne City), Martín Demichelis (szl.), Richard Wright (visszavonult)
Kölcsönbe: Enes Ünal (Twente), Marlos Moreno (Deportivo La Coruna)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Henrih Mhitarjan (Borussia Dortmund, 42.000.000), Eric Bailly (Villarreal, 38.000.000), Zlatan Ibrahimovic (PSG, i.)
Kölcsönből vissza: Tyler Blackett (Celtic), James Wilson (Brighton)
Távozott: Víctor Valdés (Middlesbrough, i.), Nick Powell (Wigan, i.)
Kölcsönbe: Guillermo Varela (Eintracht Frankfurt)

MIDDLESBROUGH
Érkezett:
Marten de Roon (Atalanta, 15.000.000), Viktor Fischer (Ajax, 5.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Víctor Valdés (Manchester United, i.), Antonio Barragán (Valencia, 2.700.000), Brad Guzan (Aston Villa), Gastón Ramírez (Southampton)
Kölcsönbe: Álvaro Negredo (Valencia)
Távozott: Jonathan Woodgate (szl.), Damia (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Michael Agazzi (Milan), Kike Sola (Bilbao), Tomás Kalas (Chelsea)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München, 15.000.000), Nathan Redmond (Norwich City, 13.500.000), Jérémy Pied (Nice, i.), Alex McCarthy (Crystal Palace)
Kölcsönből vissza:Gastón Ramírez (Middlesbrough)
Távozott: Sadio Mané (Liverpool, 41.200.000), Graziano Pelle (Santung Luneng, 15.250.000), Victor Wanyama (Tottenham, 14.400.000), Juanmi (Real Sociedad, 5.000.000), Gastón Ramírez (Middlesbrough, i.), Kelvin Davis (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Maarten Stekelenburg (Fulham)
Kölcsönbe: Paulo Gazzaniga (Vallecano)

STOKE CITY
Érkezett:
Ramadan Szobhi (al-Ahli, 5.000.000), Joe Allen (Liverpool, 15.500.000), Ryan Sweeney (Wimbledon, 294.000)
Kölcsönből vissza: Steve Sidwell (Brighton), Peter Odemwingie (Bristol)
Távozott:
Steve Sidwell (Brighton, i.), Peter Odemwingie (szl.)

SUNDERLAND
Érkezett: Papy Djilobodji (Chelsea, 9.500.000)

Kölcsönből vissza: Haralamposz Mavriasz (Düsseldorf), Danny Graham (Blackburn), Emanuele Giaccherini (Bologna), Steven Fletcher (Marseille), Santiago Vergini (Getafe), Jordi Gómez (Blackburn), Will Buckley (Birmingham), Liam Bridcutt (Leeds)
Távozott: Santiago Vergini (Boca Juniors, 900.000), Danny Graham (Blackburn, i.), Steven Fletcher (Sheffield Wednesday, i.), Wes Brown (szl.), Steve Harper (szl.), Valentin Roberge (Apollon Limassol, i.), Emanuele Giaccherini (Napoli, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Dame N’Doye (Trabzonspor), Ola Toivonen (Rennes), Yann M’Vila (Rubin Kazany), DeAndre Yedlin (Tottenham)
Kölcsönbe: Adam Matthews (Bristol), Will Buckley (Sheffield Wednesday)

SWANSEA CITY
Érkezett:
Leroy Fer (Queens Park, 5.600.000), Mike van der Hoorn (Ajax, 2.500.000), Mark Birighitti (Newcastle Jets, i.), Fernando Llorente (Sevilla, 5.900.000)
Kölcsönből vissza: Nathan Dyer (Leicester), Matt Grimes (Blackburn), Éder (Lille), Gerhard Tremmel (Werder Bremen), Franck Tabanou (St.-Étienne),
Távozott: Alberto Paloschi (Atalanta, 6.000.000), Éder (Lille, 4.500.000)
Kölcsönbe: Kyle Bartley (Leeds), Matt Grimes (Leeds), Bafetimbi Gomis (Marseille), Kenji Gorré (Northampton)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Vincent Janssen (AZ Alkmaar, 22.100.000), Victor Wanyama (Southampton, 14.400.000)
Kölcsönből vissza: Federico Fazio (Sevilla), DeAndre Yedlin (Sunderland), Alex Pritchard (West Bromwich)
Távozott: Alex Pritchard (Norwich, 9.400.000)
Kölcsönbe: Federico Fazio (Roma, 1.200.000)

WATFORD
Érkezett:
Isaac Success (Granada, 15.000.000), Christian Kabasele (Genk, 6.950.000), Jerome Sinclair (Liverpool U21, 3.600.000), Brice Dja Djedjé (Marseille, 3.600.00)
Kölcsönbe: Juan Camilo Zuniga (Napoli), Obbi Oulare (Zulte Waregem)
Kölcsönből vissza: Abdoulaye Doucouré (Granada), Giedrius Arlauskis (Espanyol), Miguel Layún (Porto), Adalberto Penaranda (Granada), Matej Vydra (Reading), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)
Távozott: Miguel Layún (Porto, 6.000.000), José Manuel Jurado (Espanyol, 1.200.000), Gabriele Angella (Udinese), Joel Ekstrand (szl.), Almen Abdi (Sheffield Wednesday, 3.600.000), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)
Kölcsönből vissza: Víctor Ibarbo (AS Roma), Nathan Aké (Chelsea)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Udinese), Obbi Oulare (Zulte Waregem), Steven Berghuis (Feyenoord)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Matt Phillips (Queens Park, 6.500.000)
Távozott: Anders Lindegaard (Preston, i.), Stéphane Sessegnon (szl.), Victor Anichebe (szl.)
Kölcsönből vissza: Alex Pritchard (Tottenham), Sandro (Queens Park)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Manuel Lanzini (al-Dzsazíra Abu Dabi, 12.000.000), Toni Martínez (Valencia U20, 3.000.000), Gökhan Töre (Besiktas, k., 3.000.000), Havard Nordtveit (Mönchengladbach, i.), Szofian Féguli (Valencia, i.)
Kölcsönből vissza: Maarten Stekelenburg (Fulham)
Távozott:
James Tomkins (Crystal Palace, 11.700.000), Joey O’Brien (szl.)
Kölcsönbe: Stephen Hendrie (Blackburn)
Kölcsönből vissza: Alex Song (Barcelona), Manuel Lanzini (al-Dzsazíra Abu Dabi), Emmanuel Emenike (Fenerbahce), Victor Moses (Chelsea)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Matt Ritchie (Bournemouth, 12.000.000), Dwight Gayle (Crystal Palace, 12.000.000), Matz Sels (Gent, 6.000.000), Isaac Hayden (Arsenal U21, 2.900.000), Jesús Gámez (Atlético Madrid), Mohamed Diamé (Hull City, 5.400.000), Ciaran Clark (Aston Villa, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Florian Thauvin (Marseille)
Távozott: Andros Townsend (Crystal Palace, 15.600.000), Rémy Cabella (Marseille, 8.000.000), Papiss Demba Cissé (Santung Luneng, 5.850.000), Fabricio Coloccini (szl.), Georginio Wijnaldum (Liverpool, 27.500.000), Steven Taylor (Portland Timbers, i.)
Kölcsönből vissza: Seydou Doumbia (AS Roma)
Kölcsönbe: Florian Thauvin (Marseille)

NORWICH CITY
Érkezett:
Sergi Canós (Liverpool U21, 3.000.000), Michael McGovern (Hamilton, i.), Alex Pritchard (Tottenham, 9.400.000)
Kölcsönből vissza: Ricky van Wolfswinkel (Betis)
Távozott: Nathan Redmond (Southampton, 13.500.000) , Gary O’Neil (Bristol City, i.), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse, 6.000.000), Jake Kean (Sheffield Wednesday, i.), Vadis Odjidja-Ofoe (Legia Warszawa, i.)
Kölcsönből vissza: Dieumerci Mbokani (Dinamo Kijev)
Kölcsönbe: Declan Rudd (Charlton)

ASTON VILLA
Érkezett:
Aaron Tshibola (Reading, 5.900.000), Pierluigi Gollini (Hellas Verona, 5.000.000), Tommy Elphick (Bournemouth, 3.900.000), Ross McCormack (Fulham, 14.300.000)
Kölcsönből vissza: José Ángel Crespo (Vallecano)
Távozott: José Ángel Crespo (PAOK, i.), Kieran Richardson (szl.), Charles N’Zogbia (szl.), Brad Guzan (Middlesbrough), Idrissa Gueye (Everton, 8.500.000), Ciaran Clark (Newcastle, 6.000.000), Scott Sinclair (Celtic, 4.100.000), Janoi Donacien (Accrington, i.)
Kölcsönbe: Carles Gil (Deportivo La Coruna)

Lezárva kedd délben, vastaggal az elmúlt hét nap történései.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik