Spurs: nagyon nem érné meg pénzügyileg, ennyibe kerülne Mourinho kirúgása!

Vágólapra másolva!
2021.02.16. 10:41
null
Ha Mourinho idő előtt távozik, akkor is nagyot szakíthat (Fotó: AFP)
A The Athletic kiderítette, José Mourinho szerződésében nincs záradék a kirúgása esetére, így súlyos összeget fizethetne a portugál menedzsernek a Tottenham labdarúgócsapata, ha menesztené őt.

Az idénykezdeti fellángolás után gödörbe került a José Mourinho Tottenhamje: a londoni alakulat legutóbbi hat tétmeccséből ötöt elveszített és visszacsúszott a tabella 9. helyére a Premier League-ben.

A borzasztó forma következtében természetesen egyből elkezdte pedzegetni a média, hogy vajon meddig húzhatja még a portugál tréner a Spurs kispadján. A Tottenhamnek azonban elképesztő összegbe kerülne Mourinho kirúgása.

A The Athletic kiderítette, hogy José Mourinho szerződése nem tartalmaz olyan záradékot, ami kirúgáskor aktiválódna, így minden bizonnyal a Spursnek ki kellene fizetnie az 58 éves szakember hátramaradó bérét.

Mivel Mourinho a világ egyik legjobban fizetett menedzsere, és 2023 nyaráig érvényes szerződést írt alá 2019 novemberében, így nagyjából 40 millió euróba kerülne a Tottenhamnek, ha most kirúgnák a portugált.

Korábban a Manchester United is járt már hasonlóan Mourinho menesztésekor, igaz, akkor a manchesterieknek „csak” 15 millió fontot kellett kifizetniük a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes edzőnek, aki kirúgásaival egyes hírek szerint már több mint 60 millió fontot kereshetett karrierje során.

Mindenesetre ha a Tottenham szeretne kilábalni a gödörből, akkor itt az idő: az Európa-ligában az osztrák Wolfsberger AC-vel találkozik, míg a bajnokságban a West Ham után a Burnley-vel és a Crystal Palace-szal mérkőzik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik