Solskjaer: angol hátvéd, szerb erőember, és előre a fergusoni úton!

Vágólapra másolva!
2019.07.09. 11:02
null
Búcsúpuszi? (Fotó: AFP)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, és a nemzetközi futballvilágban is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez alól valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt, és hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, a heti első rész a hagyományok szerint a Premier League-é.


Nem az a kérdés, melyik sztárt akarja megvenni a MANCHESTER UNITED, hanem az, hogy melyiket nem,
a „vörös ördögök” még olyan lefutottnak elkönyvelt transzferekbe is megpróbálnak „belekavarni” a villájukkal, mint Matthijs de Ligt, Isco, Christian Eriksen vagy Antoine Griezmann ügye.

De kell is a buzgalom: egyrészt az előző idényben a klub a bajnokságban a hatodik helyen végzett (ezzel a tejjel-mézzel folyó Bajnokok Ligájába nem került be, csak az Európa-liga csoportkörébe), a BL-ben elbúcsúztatta tavasszal a PSG-t, ez nagyon dicséretes tett volt, de azután simán kikapott a Barcelonától; az FA-kupában a legjobb nyolc között kiütötte őket a Wolverhampton, a Ligakupától pedig még 2018 szeptemberében elbúcsúzhattak.

Nem is csoda, ha még egy klubért rajongó kisfiúnak is borsódzik a háta a jelenlegi sztároktól…

Most meg nyíltan bejelentette távozási igényét az ezért az évi 15 millió eurós nettó fizetéséből engedni is hajlandó Paul Pogba (Juventus? Real Madrid? PSG? Barcelona?) és Romelu Lukaku (Inter? Juventus? Napoli?), mellettük Alexis Sánchez (Atlético Madrid? Palmeiras?), Matteo Darmian (Juventus? Inter?), Fred (Roma?) és az átadólistára tett Marcos Rojo távozhat még a nyáron a szaksajtó értesülései szerint.

Sokatmondó, hogy Ander Herrera nem maradt Manchesterben annak ellenére sem, hogy a vezetők csaknem húszmillió eurós éves fizetéssel újították volna meg a szerződését. A krisztusi korban lévő Antonio Valencia érdemei elismerése után hazatért Ecuadorba, éppen tízévnyi szolgálat után, a nagyon jól induló (még 2014-ben duplával debütált a Premier League-ben), de azután a fejlődésben megrekedt ék, James Wilson Skóciában folytatja.

Visszatért kölcsönből az inkább a portugál U21-es válogatottban jeleskedő kapus, Joel Pereira, de nagy még rá egy topcsapat kesztyűje, a holland védelmi mindenes, Timothy Fosu-Mensah már háromszoros holland válogatott, a felnőttek között, és nagy jövő áll kollégája, a szintén kölcsönben erősödő Axel Tuanzebe előtt is. Ellenben Cameron Borthwick-Jacksonnak viszont nem sok Virágvasárnapja lesz már Manchesterben...

Eleddig két érkezőt regisztráltak: a walesi szélsőért, Daniel Jamesért 17 millió eurót kapott a Swansea City, ám a magyarok elleni válogatott mérkőzésen látszott, nem világklasszis még, sőt. James a másodosztály küzdelmeiben 33 mérkőzésen négy gólig és kilenc gólpasszig jutott, húsz-huszonegy éves korban azért ez tiszteletre méltó teljesítmény.

Sokkal kevesebbet tudott eleddig a nagyvilág a szintén 21 esztendős, angol Aaron Wan-Bissakáról, legalábbis addig, amíg 55 millió eurót nem fizetett érte a United a Crystal Palace-nak. Wan-Bissaka eleddig heti 11.2 ezer eurót keresett, innentől fogva heti 89.5 ezret fog (James heti 75 ezerig vitte), a hátvédet szerződtette volna a Bayern München, a Dortmund és a Tottenham is. Wan-Bissaka lett az MU legdrágább védője, legalábbis számszakilag, mert Rio Ferdinandért ugyan csak 46 milliót fizetett, de 2002-ben, az összesített világranglistán a fiatal angol az igen előkelő hatodik helyet foglalja el.

Hogyan tovább? – adódik a kérdés. Sokfelé és nagyon sokért – látjuk magunk előtt a választ.

Az előző szezonban a vezetőség jó 90 millió eurót áldozott a Fred, Diogo Dalot kettősre, előtte negyedmilliárdért jött a Romelu Lukaku, Nemanja Matics, Victor Lindelöf, Alexis Sánchez négyes, még korábban nem sokkal kevesebbért a Paul Pogba, Henrih Mhitarjan, Zlatan Ibrahimovic hármas – mindeközben az előző három évben játékoseladásból összesen 93 millió euró volt a bevétel. Ha jobban megnézzük, és figyelmbe vesszük Ibrahimovic és Wayne Rooney korát, akkor az elmúlt három évben csak Daley Blindet és Memphis Depayt volt kár eladni, előbbi rutinja még jól jöhetett volna, utóbbi viszont valósággal kivirágozott Lyonban.

Legalább lett egy jó menedzserünk – vonták le az előző idény tanulságait a szurkolók, Ole Gunnar Solskjaer pedig természetesen nem áll meg a két szélső játékosnál, úgy meg pláne, ha a Pogba, Lukaku kettőst kell pótolnia.

Lukaku jó utóda lenne az arsenalos Pierre-Emerick Aubameyang, akit a harasztok szerint beszerzési áron eladna az Arsenal, hetvenmillió euró körül, sokkal olcsóbb a francia Wissam Ben Yedder, aki a Sevillának 30 gólt és 11 gólpasszt hozott legutóbb, 53 mérkőzésen. Ellene szól, hogy 170 centiméter magas, ez nem kimondott középcsatári erény a Premier League-ben, bár tény, ő nem folytatná a lukakui erő(verő)csatári hagyományokat. A rosszmájúak szerint a PL középhátvédei kiskanállal fogyasztanák el Ben Yeddert, pedig, mint láthatjuk a fenti statisztikából, kicsi a bors de gólerős! Arról már nem is szólva, hogy a La Liga középhátvédeit is csak a legritkább esetben tévesztik össze a kedvesnővérekkel.

Magas és erős ellenben Mario Mandzukic, akihez olasz lapok szerint nem ragaszkodik foggal-körömmel már a Juventus, csak éppen a horvát támadó mindenes már 33 esztendős. Az árába be lehetne viszont számítani Darmiant...

Régi nóta Ivan Rakitic, akit már tavaly is eladott volna a Barcelona, csak akkor nem a Manchesternek, ugyanakkor a negyvenmillióért elhozható horvát jövő márciusban betölti 32. életévét. Fiatalabb, túlságosan is fiatalabb nála a Lyon 15 éves üstököse, Rayan Cherki, de ő a jövő nagy embere – a jelené a Sporting CP csapatkapitánya és karmestere, Bruno Fernandes, csakhogy érte a Liverpool, a Bayern és a PSG is érdeklődik, ez hetvenmilliós magasságokba viszi az árát. A kivásárlási ára százmillió euró, legutóbb 53 mérkőzésen 32 gólt és 18 gólpasszt termelt, érthető hát a megannyi topcsapat szerelmes vallomása. A Sporting CP most új szerződést ajánlott Fernandesnek, megemelve eddigi 2.6 milliós éves bérét négymillióra.

Az új szűrő lehetne a tottenhames Eric Dier, az új Bryan Robson meg a Betisben brillírozó Giovani Lo Celso, az új Pogba, új rekordvétel meg a laziós Szergej Milinkovics-Szavics, igaz, olasz lapok szerint akciósan már nyolcvanmillióért eladná őt a Lazio. A középpályás ügynöke, Mateja Kezsman találkozott Rómában a sportigazgató Igli Tarével, majd elugrott Manchesterbe, de Párizsba is... Angol lapok szerint az MU évi hatmillió eurós nettó fizetéssel csábítja a középpályást, azaz megduplázná annak római bérét.

Még nem költözik...


Végül is, ki lehetne rosszabb Pogbánál? – teszik fel a kérdés sokan, a rezignált angol újságíróknak két jelöltjük is van, ugyanis felvetődött, hogy megvegyék a Chelsea-től a Londonban a helyét nem lelő Tiemué Bakayokót, ő éppen olyan drága lenne, mint a Newcastle United Sean Longstaffja, akit személyesen Solskjaer szúrta ki magának.

Kiszemelt még: James Maddison (Leicester City), Benjamin Bourigeaud (Rennes), John McGinn (Aston Villa) és némileg meglepő módon a Christian Eriksen, Saúl Níguez páros is.

A védelem új feje a leicesteres Harry Maguire lehetne, de már százmillió euró magasságában hegyel a kegyeiért folyó licit, amely a két manchesteri gigász között folyik. Maguire állítólag szeretné a Unitedben folytatni, érzésünk szerint a Leicester is tudja, hogy el kell őt adnia ezen a nyáron, a kérdés az ár. Ellenben százmillióért már el lehetne hozni az Ajaxtól a jóval fiatalabb De Ligtet... Egy francia újságíró, Julien Laurens szerint a Juventus hiába egyezett meg a védővel és ügynökeivel a bérben, ha az Ajax a PSG és az MU ajánlatát fogadta el.

Az olcsóbb, relatíve olcsóbb, negyvenmillió euró körüli megoldás a West Ham francia védőóriása, a 22 éves Issa Diop, akiért már tavaly 25 milliót fizettek a londoniak, és azóta sokat fejlődött, erősödött. Negyedannyi lehet a Necastle United Max Aaronsa, de ő még rutintalan, kérdés, fizetnek-e ilyen sokat egy szélsővédőért, aki eleve a kispad végére érkezne. Sokkal jobban járnának Elseid Hysajjal, aki tavaly azért nem mehetett Maurizio Sarri után a Chelsea-hez Nápolyból, mert elnöke nem akarta edzője után a szélső védőjét is elveszíteni – Hysajt hasonló okokból most hiába hívta a Juventus...

Felvetődött még Milan Skriniar (Inter), Kalidou Koulibaly (Napoli), Danny Rose (Tottenham), a középső és jobb oldali védő Denzel Dumfries (PSV) és a tavasszal az olasz válogatottba is bekerülőArmando Izzo (Torino) neve, és tényleg remek ötlet lenne lecsapni a korábbi célpontra, a bayernes Jérome Boatengre vagy a barcelonai Samuel Umtitire.

Vagy Gareth Bale-re! Akinek képességeit senki sem vitatja, de borzalmas formában futballozik mostanában (a magyarok nagy szerencséjére), ezért is adná a Real – de kölcsönbe biztosan nem, ahogyan még júniusban az MU kérte. Nála sokkal fiatalabb és sokkal drágább a dortmundi Jadon Sancho, aki, remélik sokan, nem jut Ousmane Dembélé sorsára, és szintén dortmundi Jacob Bruun Larsen, akit a Liverpool és az Arsenal is kinézett magának.

Idekapcsolódik, hogy a fizetési rekorder Alexis Sánchez viszonylag súlyos sérülést szenvedett.

Két legyet üthet egy csapásra az MU, ha a Juventus tényleg odaadná Pogbáért Paulo Dybalát, vagy a Pogbáért Madridból kapott pénzből megvennék a torinói csillagot. Pogba játékjogáért a Real Madrid is tett egy közvetlen csereajánlatot: sok-sok pénz mellett természetesen Bale-t, egy másik angol hír szerint Toni Kroost, esetleg Iscót áldozva a walesi kegyeiért.

Vár a Serie A?


Hasonló a felállás Nemanja Matics ügyében, akit a Milan mellett az Inter szeretne elvinni, onnan Mauro Icardi is manchesteri célpont, de az olasz sajtó tud egy 11.2 millió euró plusz Radja Nainggolan típusú ajánlatról Maticsért. Ugyanakkor egy Icardi–Lukaku-csere sem őrült idea, ugyanakkor egy egészen hihető hír szerint az Inter két évre kölcsönvenné Lukakut, tízmillió euróért, hatvanmilliós, kötelező vételi opcióval.

Az MU mindenesetre hosszabbított az Axel Tuanzebe, Andreas Pereira páros mellett Juan Matával és Marcus Rashforddal is, utóbbinak megadva a havi egymillió eurós bért. David de Geának meg havi 1.6 milliót adnának pár aláírásért, majdnem kétszer annyit keresne így, mint eddig, de ha belegondolunk, hogy az utódának kinézett Jan Oblakot mennyiért lehetne elhozni Madridból, vagy hogy legalább negyvenmillió euró megszerezni az Ajaxtól André Onanát, már nem is olyan sok az a pénz. Érdekes, hogy Herrera szerint nincs hely De Geának Párizsban, szerinte marad barátja Manchesterben.

 

Solskjaer szép lassan átalakítja az edzői stábot is, Richard Hartis lett a vezető kapusedző, egykori csapattársa, Michael Clegg az erőnléti edző, jó barátja, Quinton Fortune az U23-asok segédedzője, Edward Leng a sporttudományi főelőadő, és mint a menedzser egy jó ismerőse elmondta, nem lesz már olyan közvetlen, mint az előző idényben, éles vonalat fog húzni a munka és a pajtáskodás közé. Az a fergusoni iskola…

Szintén fontos hír, hogy a klub tulajdonosai a José Mourinho-féle pénzszórásból okulva bejelentették, hogy csak akkor lesznek új igazolások, ha előbb eladnak sztárokat, még a végén Pogbát Maguire-ra, Lukakut Milinkovics-Szavicsra cserélik, és áttérnek az egycsatáros játékra Rashforddal.

És nem is látszik olyan rossznak egy De Gea – Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw – Milinkovics-Szavics, Fred – Lingard, Mata, Martial – Rashford tizenegy!

PREMIER LEAGUE
NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019

ARSENAL FC
Érkezett: Gabriel Martinelli (Ituano, 6 700 000)
Kölcsönből vissza: Aszano Takuma Asano (Hannover), Reiss Nelson (Hoffenheim), Calum Chambers (Fulham), Matt Macey (Plymouth), Emiliano Martínez (Reading), Krystian Bielik (Charlton)
Távozott: David Ospina (kölcsön után végleg, Napoli, 3 500 000 euró), Aaron Ramsey (Juventus, ingyen), Petr Cech (visszavonult), Stephan Lichtsteiner (szerződése lejárt), Danny Welbeck (szl.)
Kölcsönből vissza: Denis Suárez (Barcelona)

ASTON VILLA FC
Érkezett: Wesley (Bruges, 25 000 000), Anwar El Ghazi (Lille, 9 000 000), Kortney Hause (Wolverhampton, 3 400 000), Jota (Birmingham City, 4 460 000),Matt Targett (Southampton, 15 600 000), Tyrone Mings (Bournemouth, 22 300 000), Ezri Konsa (Brentford, 13 300 000)
Kölcsönből vissza: Ritchie De Laet (Melbourne City), Gary Gardner (Birmingham City), Frédéric Guilbert (Caen)
Távozott: Ritchie De Laet (Antwerpen, ingyen), Tommy Elphick (Huddersfield, i.), Gary Gardner (Birmingham City), Glenn Whelan (szl.), Albert Adomah (Nottingham Forest, i.), Mile Jedinak (szl.), Ross McCormack (szl.), Mark Bunn (szl.), Micah Richards (szl.), Alan Hutton (szl.)
Kölcsönből vissza: Anwar El Ghazi (Lille)

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett: Lloyd Kelly (Bristol City, 14 800 000), Jack Stacey (Luton Town, 4 450 000)
Kölcsönből vissza: Brad Smith (Seattle Sounders), Aaron Ramsdale (Wimbledon), Harry Arter (Cardiff City), Tyrone Mings (Aston Villa), Marc Pugh (Hull City)
Távozott: Marc Pugh (szl.), Tyrone Mings (Aston Villa, 22 300 000), Connor Mahoney (Millwall, 1 100 000)
Kölcsönbe: Emerson Hyndman (Atalanta United)
Kölcsönből vissza: Nathaniel Clyne (Liverpool)

BURNLEY FC
Érkezett: Erik Pieters (Stoke City, 1 100 000), Jay Rodríguez (West Bromwich Albion, 5 500 000)
Kölcsönből vissza: Aiden O'Neill (Central Coast), Nahki Wells (Queens Park)
Távozott: Stephen Ward (Stoke City, i.), Aiden O'Neill (Brisbane Roar, i.), Anders Lindegaard (szl.), Peter Crouch (visszavonult)

BRIGHTON & HOVE ALBION FC
Érkezett: Leandro Trossard (Genk, 20 000 000), Matt Clarke (Portsmouth, 3 900 000),Craig Dawson (West Bromwich, 6 100 000)
Kölcsönből vissza: Alexis Mac Allister (Argentinos Juniors), Jan Mlakar (Maribor), Markus Suttner (Fortuna Düsseldorf), Tudor Baluta (Viitorul), Percy Tau (Saint Gilloise), Ezequiel Schelott (Chievo), Tomer Hemed (Queens Park), Christian Walton (Wigan), Anders Dreyer (St. Mirren)
Távozott: Bruno (vv.),Ales Mateju (Brescia, kv., 3 000 000)
Kölcsönbe:Alexis Mac Allister (Boca Juniors)

CHELSEA FC
Érkezett:Mateo Kovacic (Real Madrid, kölcsön után végleg, 45 000 000)
Kölcsönből vissza: Lewis Baker (Reading), Danilo Pantics (Partizan Beograd), Nathan (Atlético Mineiro), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Lucas Piazón (Chievo), Eduardo (Vitesse), Tiemoué Bakayoko (Milan), Charly Musonda Jr. (Vitesse Arnheim), Abdul Rahman Baba (Reims), Kenedy (Newcastle United), Mario Pasalic (Atalanta), Kenneth Omeruo (Leganés), Matt Miazga (Reading), Michy Batshuayi (Crystal Palace), Kurt Zouma (Everton), Tammy Abraham (Aston Villa), Todd Kane (Hull City), Michael Hector (Sheffield Wednesday), Tomas Kalas (Bristol City)
Távozott: Eden Hazard (Real Madrid, 100 000 000), Ola Aina (kv., Torino, 10 000 000), Eduardo (Braga, i.), Gary Cahill (szl.), Rob Green (vv.), Todd Kane (szl.),Tomas Kalas (Bristol City, 9 000 000), Lucas Piazón (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza:Gonzalo Higuaín (Juventus)

CRYSTAL PALACE FC
Érkezett: Stephen Henderson (Nottingham Forest, i.)
Kölcsönből vissza:Jaroslaw Jach (Sheriff Tiraspol), Alexander Sörloth (Gent), Jason Puncheon (Huddersfield)
Távozott:Aaron Wan-Bissaka (Manchester United, 55 000 000), Julián Speroni (szl.), Bakary Sako (szl.), Jason Puncheon (szl.)

Kölcsönből vissza:Lucas Perri (Sao Paulo), Michy Batshuayi (Chelsea)

EVERTON FC
Érkezett: André Gomes (Barcelona, kv., 25 000 000), Jonas Lössl (Huddersfield, i.)
Kölcsönből vissza: Yannick Bolasie (Anderlecht), Henry Onyekuru ( Galatasaray), Cuco Martina (Feyenoord), Kevin Mirallas (Fiorentina), Oumar Niasse (Cardiff City), Shani Tarashaj (Grasshoppers), Sandro Ramírez (Real Sociedad), Ashley Williams (Stoke City), Kieran Dowell (Sheffield United), Luke Garbutt (Oxford United), Matthew Pennington (Ipswich Town), Beni Baningime (Wigan), Muhamed Besic (Middlesbrough), Mason Holgate (West Bromwich)
Távozott: Nikola Vlasic (CSZKA Moszkva, kv., 15 700 000), Phil Jagielka (Sheffield United, i.), Ashley Williams (szl.), Brendan Galloway (Luton Town, i.)
Kölcsönbe: Jonjoe Kenny (Schalke), Sandro Ramírez (Real Valladolid), Luke Garbutt (Ipswich Town), Kieran Dowell (Derby County)
Kölcsönből vissza: Kurt Zouma (Chelsea)

LEICESTER CITY FC
Érkezett: James Justin (Luton Town, 6 690 000), Youri Tielemans (Monaco, 45 000 000), Ayoze Pérez (Newcastle United, 33 400 000)
Kölcsönből vissza: Filip Benkovic (Celtic), Adrien Silva (Monaco), Iszlam Szlimani (Fenerbahce), Fousseni Diabaté (Sivasspor), Leonardo Ulloa (Pachuca), Andy King (Derby County), Bartosz Kapustka (Leuven)
Távozott: Okazaki Sindzsi (szl.), Danny Simpson (szl.)
Kölcsönből vissza: Youri Tielemans (Monaco)

LIVERPOOL FC
Érkezett: Sepp van den Berg (PEC Zwolle, 1 900 000)
Kölcsönből vissza: Sheyi Ojo (Reims), Marko Grujics (Hertha), Harry Wilson (Derby County), Bogdán Ádám (Hibernian), Nathaniel Clyne (Bournemouth)
Távozott: Danny Ings (Southampton, kv., 22 200 000), Alberto Moreno (Villarreal, i.), Daniel Sturridge (szl.), Bogdán Ádám (szl.), Connor Randall (szl.)
Kölcsönbe: Sheyi Ojo (Rangers

MANCHESTER CITY FC
Érkezett: Zack Steffen (Columbus Crew, 8 000 000), Rodri (Atlético Madrid, 70 000 000), Angelino (PSV, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Luke Brattan (Melbourne City), Erik Palmer-Brown (NAC Breda), Patrick Roberts (Girona), Pablo Marí (Deportivo La Coruna), Luka Ilics (NAC Breda, Anthony Cáceres (Sydney FC), Aleix García (Girona), Mix Diskerud (Ulszan), Douglas Luiz (Girona), Jack Harrison (Leeds United), Ante Palaversa (Hajduk Split)
Távozott: Vincent Kompany (Anderlecht, i.), Luke Brattan (szl.), Anthony Cáceres (Sydney FC, i.), Pablo Marí (Flamengo, 1 300 000)
Kölcsönbe: Patrick Roberts (Norwich City), Ante Palaversa (Oostende), Zack Steffen (Fortuna Düsseldorf), Arijanet Muric (Nottingham Forest)

MANCHESTER UNITED FC
Érkezett: Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace, 55 000 000), Daniel James (Swansea City, 17 000 000)
Kölcsönből vissza: Joel Pereira (Kortrijk), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Axel Tuanzebe (Aston Villa), Cameron Borthwick-Jackson (Scunthorpe)
Távozott: Antonio Valencia (LDU Quito, i.), James Wilson (Aberdeen, kv., i.), Ander Herrera (PSG, i.)

NEWCASTLE UNITED FC
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Henri Saivet (Bursaspor), Dwight Gayle (West Bromwich), Asraf Lazaar (Sheffield Wednesday), Jack Colback (Nottingham Forest), Jacob Murphy (West Bromwich)
Távozott: Mohamed Diamé (al-Ahli SC, i.), Ayoze Pérez (Leicester City, 33 400 000)
Kölcsönből vissza: Kenedy (Chelsea), Antonio Barreca (Monaco), José Salomón Rondón (West Bromwich)

NORWICH CITY FC
Érkezett: Daniel Adshead (Rochdale, 335 000), Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach, i.)
Kölcsönbe: Patrick Roberts (Manchester City), Ralf Fährmann (Schalke, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Marcel Franke (Darmstadt)
Távozott: Marcel Franke (Hannover, 1 500 000), Ivo Pinto (Dinamo Zagreb, i.), Steven Naismith (szl.), Yanic Wildschut (Maccabi Haifa, i.), Matt Jarvis (szl.)
Kölcsönből vissza: Felix Passlack (Borussia Dortmund)

SHEFFIELD UNITED FC
Érkezett: Luke Freeman (QPR, 5 600 000), Callum Robinson (Preston, 7 800 000)
Távozott: Conor Washington (i.), Martin Cranie (Luton Town, i.), Danny Lafferty (szl.), Paul Coutts (szl.)

SOUTHAMPTON FC
Érkezett: Danny Ings (Liverpool, kv., 22 200 000), Moussa Djenepo (Standard Liege, 15 700 000),Che Adams (Birmingham City, 16 700 000)
Kölcsönből vissza: Jordy Clasie (Feyenoord), Szofian Bufal (Celta Vigo), Cédric Soares (Inter), Guido Carrillo (Leganés), Wesley Hoedt (Celta Vigo), Sam McQueen (Middlesbrough), Jake Hesketh (MK Dons), Harrison Reed (Blackburn), Steven Davis (Rangers)
Távozott: Steven Davis (Rangers, i.), Matt Targett (Aston Villa, 15 600 000), Sam Gallagher (Blackburn, 5 600 000)

TOTTENHAM HOTSPUR FC
Érkezett: Jack Clarke (Leeds United, 11 000 000), Tanguy Ndombélé (Lyon, 60 000 000)
Kölcsönből vissza: Georges-Kevin N'Koudou (Monaco), Josh Onomah (Sheffield Wednesday), Cameron Carter-Vickers (Swansea City)
Távozott: Michel Vorm (szl.), Fernando Llorente (szl.)
Kölcsönbe:Jack Clarke (Leeds United)

WATFORD FC
Érkezett: Joao Pedro (Fluminense, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Dodi Lukebakio (Fortuna Düsseldorf), Jorge Segura (Atlas Guadalajara), Filip Sztuparevics (Vozdovac), Cucho Hernández (Huesca), Dimitri Foulquier (Getafe), Marvin Zeegelaar (Udinese), Stefano Okaka (Udinese), Ben Wilmot (Udinese), Jerome Sinclair (Oxford United)
Távozott: Obbi Oulare (Standard Liege, kv., 3 000 000), Tommie Hoban (szl.), Miguel Britos (szl.)
Kölcsönbe: Jerome Sinclair (VVV-Venlo)

WEST HAM UNITED FC
Érkezett: Pablo Fornals (Villarreal, 28 000 000), David Martin (Millwall, i.), Roberto (Espanyol, i.)
Kölcsönből vissza: Edimilson Fernandes (Fiorentina), Reece Oxford (Augsburg), Josh Cullen (Charlton), Sam Byram (Nottingham Forest), Jordan Hugill (Middlesbrough)
Távozott: Edimilson Fernandes (Mainz, 7 500 000), Lucas Pérez (Alavés, 2 300 000), Adrián (szl.), Andy Carroll (szl.), Samir Nasri (Anderlecht, i.), Marko Arnautovic (Sanghaj SIPG, 25 000 000)

WOLVERHAMPTON WANDERERS FC
Érkezett: Raúl Jiménez (Benfica, kv., 38 000 000), Leander Dendoncker (Anderlecht, kv., 13 500 000)
Kölcsönből vissza: Ming-Yang Yang (Jumilla), Rafa Mir (Las Palmas), Roderick Miranda (Olympiakosz), Connor Ronan (DAC), Bright Enobakhare (Coventry), Léo Bonatini (Nottingham Forest), Kortney Hause (Aston Villa), Jordan Graham (Oxford United)
Távozott: Kortney Hause (Aston Villa, 3 400 000)
Kölcsönbe: Hélder Costa (Leeds United), Ivan Cavaleiro (Fulham)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARDIFF CITY FC
Érkezett: Will Vaulks (Rotherham United, 2 350 000)
Kölcsönből vissza: Lee Tomlin (Peterborough), Gary Madine (Sheffield United), Omar Bogle (Portsmouth)
Távozott: Aron Gunnarsson (al-Arabi SC, i.), Stuart O'Keefe (Gillingham, i.), Kadeem Harris (szl.)
Kölcsönből vissza: Víctor Camarasa (Betis), Oumar Niasse (Everton), Harry Arter (Bournemouth

FULHAM FC
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Steven Sessegnon (Lille), Aboubakar Kamara (Malatyaspor), Stefan Johansen (West Bromwich), Berti Schötterl (Metropolitan Police)
Távozott: Ryan Babel (Galatasaray, i.), Lazar Markovics (szl.)
Kölcsönből vissza: André Schürrle (Borussia Dortmund), Havard Nordtveit (Hoffenheim), Luciano Vietto (Atlético Madrid), Sergio Rico (Sevilla)

HUDDERSFIELD TOWN FC
Érkezett: Tommy Elphick (Aston Villa, i.), Herbert Bockhorn (Borussia Dortmund II, 250 000)
Kölcsönből vissza: Collin Quaner (Ipswich Town), Ramadan Szobhi (al-Ahli), Rajiv van La Parra (Middlesbrough)
Távozott: Jonas Lössl (Everton, i.), Chris Löwe (Dynamo Dresden), Erik Durm (Eintracht Frankfurt, i.), Danny Williams (szl.), Laurent Depoitre (szl.)
Kölcsönbe: Ramadan Szobhi (el-Ahli, 750 000)
Kölcsönből vissza: Jason Puncheon (Crystal Palace), Isaac Mbenza (Montpellier), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Calum Chambers (Arsenal)

Lezárva hétfőn reggel, vastaggal az elmúlt egy hét történései

(kv: kölcsön után végleg)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik