Sneijder: Mourinho az MU menedzsere lesz

Vágólapra másolva!
2010.08.02. 09:46
null
Sneijder szerint Mourinho a világ legjobb edzője (Fotó: Action Images)
Wesley Sneijder érdekes ötlettel állt elő: a holland játékos szerint korábbi edzőjének, José Mourinhónak egyszerre kellene irányítania az angol válogatottat és a Manchester Unitedet. Az Inter futballistája úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy a portugál szakember egy nap a „vörös ördögök" menedzsere lesz.

„Az angol futball jobban izgatja őt, mint bármelyik másik bajnokság, és szerintem nem kérdés, hogy visszatér-e Angliába, csak azt nem lehet tudni, mikor. Úgy gondolom, hogy meg van írva a számára, hogy néhány éven belül a Manchester United menedzsere lesz. Egy nagy menedzser majd visszavonul, egy kiváló szakember pedig átveszi a helyét" – mondta Sneijder a News of the Worldnek.

„Joséval jó barátok lettünk az Internél, és a beszélgetéseink alapján tudom, azt gondolja, tudna mit kezdeni az angol játékosokkal. Amikor a United menedzsere lesz, az angol szövetségnek fel kellene ajánlania neki a szövetségi kapitányi posztot. A beszélgetéseinkből kiindulva azt gondolom, hogy elfogadná" – tette hozzá a holland futballista.

Sneijder szerint az Interrel triplázó Mourinho képes lenne egyszerre ellátni a két nehéz feladatot.

„A világ legjobb edzőjéről beszélünk, és már korábban is láthattunk hasonlót. A Premier League-ben dolgozna, így folyamatosan figyelhetné az angol játékosokat. Joséval mindig jönnek a sikerek, és nem mindig azért, mert a legjobb játékosokkal dolgozik, hanem azért, mert a futballistáival elhiteti, hogy ők a legjobbak" – mondta Sneijder.

„Hihetetlen nagy önbizalmat ad az embernek. Az angol játékosok képességeit tekintve biztos, hogy az egyik legjobbá tenné a válogatottat. Ha az FA felkészül erre, akkor José irányíthatja Angliát a 2014-es vébén" – jelentette ki a világbajnoki ezüstérmes játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik