Samah megegyezett az Arsenallal, váltás nyáron

Vágólapra másolva!
2010.02.09. 19:46
null
Maruan Samah (jobbra) öt évre szóló szerződést köt az Arsenallal (Fotó: Action Images)
Az Arsenal hivatalosan még nem erősítette meg Maruan Samah megszerzésének hírét, ám az előszerződés részleteiről szóló értesülések meglehetősen egyértelműek, és sokat mondó, hogy az információ éppen az Arsenal–Liverpool bajnoki előestéjén került napvilágra.

Bár kedden délután, a Liverpool elleni másnapi bajnokit felvezető sajtótájékoztatón Arsene Wenger Arsenal-menedzser sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta a Maruan Samahhal kötött megállapodás hírét („Sok csapattal tárgyal, amihez joga van, mi csak a meccsre összpontosítunk"), estére több forrás – többek között a mértékadó The Times honlapja – is tényként közölte az előszerződés hétfő esti aláírását.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Liverpool szerzi meg Samahot: a hírek szerint a „vörösök" igen csábító ajánlattal a kezükben ostromolták a marokkói játékos képviselőit, akik hajlottak volna az alkura, az azonban Rafa Benítez menedzser bosszúságára mégsem született meg – az ügylethez közeli források szerint a Liverpool merevsége miatt.

A 26 éves csatárt már nyáron szerződtetni akarta Arsene Wenger, de a nyolcmillió fontos ajánlatot a Girondins Bordeaux visszautasította. Wenger nem licitált tovább, számítván arra, hogy a csatár szerződése 2010 nyarán lejár, és akkor már csak vele kell megegyezni – a taktika a jelek szerint bejött.

A források tudni vélik azt is, hogy Samah heti hatvanezer fontot keres majd Londonban. Az erősítés tényén túl Wenger azt is sikerként könyvelheti el, hogy az angliai „nagy négyes" egy másik tagját ütötte ki a nyeregből – nem lenne meglepő, ha kiderülne: a kiszivárogtatást kifejezetten az Arsenal–Liverpool bajnokira időzítették.

Samah nyolc éve a Bordeaux játékosaként mutatkozott be a francia élvonalban, azóta 270 mérkőzésen 70 gólt szerzett, és oroszlánrésze volt abban, hogy tavaly tavasszal a Girondins elhódította a bajnoki címet a Franciaországban hét éve hatalmon lévő Lyontól.

A bajnoki ünneplés közepette mindenki biztosra vette, hogy Samah Angliába igazol, az utolsó hazai mérkőzésen a játékos gyakorlatilag el is búcsúzott a közönségtől, a Bordeaux végül mégsem adta senkinek. Laurent Blanc, a Girondins vezetőedzője angol, ám kisebb presztízsű csapatok érdeklődését úgy kommentálta: személy szerint úgy véli, Samah Arsenal-kaliberű csapatot érdemel.

Az előszerződés megkötésének tényét egyelőre sem francia források, sem az Arsenal nem erősítette meg hivatalosan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik