PL: nem megy Kínába, szerződést hosszabbított a londoni támadó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.27. 10:22
Marko Arnautovic a West Ham United játékosa marad. A 29 éves támadót a Sanghaj SIPG szerette volna átigazolni, ám ő úgy döntött, meghosszabbítja szerződését a londoni együttessel – ezt a hivatalos honlapján jelentette be a WHU.

Az osztrák válogatott támadó 2017 nyarán a Stoke Citytől igazolt a West Hambe, klubrekordot jelentő 20 millió font fejében. Az első szezonjában tizenegy gólt szerzett a Premier League-ben, majd a 2018–2019-es évad eddig eltelt részében 17 találkozón hétszer talált a kapuba az angol élvonalban. Teljesítményére állítólag a Chelsea-nél is felfigyeltek, ám Maurizio Sarri vezetőedző inkább Gonzalo Higuaín megszerzését preferálta.Stoke Citytől igazolt a West Hambe, klubrekordot jelentő 20 millió font fejében. Az első szezonjában tizenegy gólt szerzett a Premier League-ben, majd a 2018–2019-es évad eddig eltelt részében 17 találkozón hétszer talált a kapuba az angol élvonalban. Teljesítményére állítólag a Chelsea-nél is felfigyeltek, ám Maurizio Sarri vezetőedző inkább Gonzalo Higuaín megszerzését preferálta.

Januárban így is többször szóba került a távozása, a kínai Sanghaj SIPG 50 millió eurót sem sajnált volna érte, de a West Hamnél úgy érezték, télen nem tudnák megoldani a pótlását. Arnautovic néhány nappal korábban már kijelentette, januárban nem akar távozni, megnyugtatva ezzela szurkolók jó részét.

A mostani bejelentés nem tér ki arra, hány évvel hosszabbított. Lapértesülések szerint azonban a korábbiaknál nagyobb fizetést vihet majd haza hűségéért cserébe a 77-szeres osztrák válogatott.

„Elhivatott vagyok, hogy a West Hamet szolgáljam. Boldog vagyok, hogy eljött ez a pillanat. Imádom ezt a klubot, és mindig is imádni fogom, mindegy, mi történik. Úgy érzem, hétről hétre fejlődünk. Szeretnénk minél feljebb kapaszkodni a tabellán. A szurkolók óriási erőt adnak, az ő szeretetük az, ami miatt itt vagyok, ami miatt itt akarok maradni. Sosem volt opció, hogy haraggal távozzak. Ez sosem okozott dilemmát” – mondta Arnautovic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik