Premier League: Gera gólpassza nem volt elég az ikszre

Vágólapra másolva!
2012.10.28. 18:02
A Newcastle United egy rendkívül szerencsés, közvetlenül a lefújás előtt esett találattal 2–1-es győzelmet aratott a West Bromwich Albion ellen az angol labdarúgó Premier League 9. fordulójában. A Tottenham a Southampton otthonában nyert 2–1-re.

A Newcastle a 35. percben Demba Ba révén szerezte meg a vezetést, míg a választ a fordulás után a West Brom egy kilátástalannak tűnő létszámhátrányos helyzet végén postázta. Egy felívelt labdát Romelu Lukaku tett vissza Gera Zoltánnak, aki remek ütemben emelt újra a csatárhoz, Lukaku pedig közelről befejezte az akciót – a két vendégjátékos hat newcastle-i védővel szemben vitte végig a támadást. Sokáig úgy tűnt, hogy a WBA kihúzza ikszre, de egy szerencsés góllal a Newcastle szerezte meg a három pontot: Sammy Ameobi lövése Papiss Cissén megpattanva jutott a hálóba. Gera 88 percnyi lehetőséget kapott a találkozón.

A Tottenham egy félidő alatt döntésre vitte a Southampton elleni idegenbeli találkozóját. A Southamptonban nevelkedő (és profiként egykor ott bemutatkozó) Gareth Bale fejjel szerezte meg a vezetést a Spursnek, és Clint Dempsey még a szünet előtt megduplázta az előnyt. Jay Rodriguez szépítése kevésnek bizonyult a Soton számára.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik