Premier League: börtönbe kerülhet a Fulham szingapúri játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.20. 17:57
Az angol élvonalbeli Fulham U18-as csapatában szereplő szingapúri labdarúgó, Benjamin Davis ha a következő két évben nem tesz eleget a katonai kötelezettségeinek az ázsiai ország valamely fegyveres testületénél, akkor négy hónapra is börtönbe kerülhet – számolt be a BBC.

A futballista 2017 júliusában szerződött a Fulham U18-as gárdájához (ahol tízszer lépett pályára), majd a profi szerződését múlt nyáron írhatta alá 2020 júliusáig, mint az első szingapúri labdarúgó a Premier League-ben.

Most viszont bajba kerülhet a fiatal játékos, mivel 18. életévének betöltését követően minden szingapúri férfinak muszáj kétéves katonai szolgálatot teljesítenie, és ha Davis ezt elmulasztaná, akár négy hónapra is börtönbe zárhatják. A középpályás már benyújtott egy halasztási kérelmet, hogy egyelőre ne kelljen bevonulnia, de ezt elutasították.

„Benjamin Davis nemzeti kötelezettségét szegi meg, nem jelent meg, hogy letöltse a szolgálatát. Ráadásul érvényes kiutazási engedéllyel sem rendelkezik” – nyilatkozta a BBC-nek a szingapúri Védelmi Minisztérium szóvivője a futballista ügyével kapcsolatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik