PL: BL-győztes szélsővel erősíthet a Chelsea – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 12:44
null
Coman Londonba tart? (Fotó: AFP)
Nagy a kereslet a Bayern München francia játékosa, Kingsley Coman iránt. A katalán Sport című napilap tudni vélte, hogy Coman lesz a Barcelonához bármelyik pillanatban aláíró Xavi első igazolása – a Bild friss értesülése szerint azonban a Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea lehet a befutó a villámléptű szélsőért folyó harcban.

 

Kingsley Coman 2015 óta a Bayern futballistája, két idényen át kölcsönben szerepelt a bajoroknál, majd 2017-ben 21 millió euróért cserébe meg is vásárolták a játékjogát a Juventustól. 200 tétmeccsen 31 gólja és 50 gólpassza van a münchenieknél – többek között az ő találata döntötte el a 2020-as Bajnokok Ligája-döntőt is.

A játékos szerződése 2023 nyarán lejár, a hosszabbításról folyó tárgyalások pedig megakadtak, mivel a német lap információi szerint a francia szélső szeretné megduplázni tíz millió euró körüli éves fizetését – a Bayern pedig ezt nem kívánja teljesíteni. Intő jel lehet a játékos számára, hogy a Bayern korábban megszakította a tárgyalásokat a magas fizetési igényéből nem engedő David Alabával, és elengedte az osztrák védőt, aki a Real Madridban folytatta pályafutását.

Amennyiben Coman távozik, újabb kérője akad: a Barcelona után a Chelsea is érdeklődik iránt és a hírek szerint a londoniak hajlandóak lennének megadni a fizetést, amelyre a játékos vágyik.

Coman értéket jelenleg 55 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt, ám a Chelsea-nél bíznak benne, hogy áron alul megszerezhetik a szélsőt, akiért jövő nyáron kaphat utoljára jó pénzt a Bayern.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik