Premier League: a top 10 nyári átigazolási meglepetés

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 18:15
null
A Mings-dinasztia aranyágacskája saját magát sem kíméli (Fotó: AFP)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, nyaralás közben anyagi csődös, és a nemzetközi futballvilágban is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez elől valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt… És hol van még a lubickolás vége?

Mint minden átigazolási időszakban, a Premier League mostani kiírásában is szép számmal akadtak meglepetések, sokszor nem is annyira a fejét klubváltásra adó labdarúgó személye vagy személyisége, hanem az érte adott elképesztő summa miatt. Miközben idehaza azt számolgatjuk a Bajnokok Ligája és az Európa-liga selejtezői előtt, hogy mire lehet képes a Ferencváros, amelynek kerete 20.2 millió eurót ér a játékjogok alapján, vagy mire viszi a Mol Fehérvár FC a maga 19.3 milliójával, eközben Angliában...

10. Aaron Wan-Bissaka

Nem is az a meglepő, hogy a Manchester Unitedben folytatja a fiatal jobbhátvéd, aki elképesztően jó idényt hagyott a háta mögött a Crystal Palace-nál, hanem az érte adott 55 millió euró a mellbevágó, hiszen az angol játékos még egyszer sem lépett pályára a felnőttválogatottban. AWB a Palace saját nevelésű játékosa, 2018 elején mutatkozott be a bajnokságban egy hatalmas sérüléshullámnak köszönhetően, pár mérkőzést kapott még tavasszal, majd az előző kiírásban robbantott. Ugyan a 21 éves „sprinter” nem szórja a kanadai pontokat, klubja színeiben 46 fellépésen 4 gólpasszig jutott, de lelkes, megbízható, erőtől duzzadó, félelmet nem ismerő játéka közönségkedvenccé tette, ő lett az év játékosa a Palace-nál. A szerelések ifjú mestere minden idők legdrágább jobbhátvédje, hetedik legdrágább védője, legdrágább még nem válogatott brit játékosa lett (összesítésben Anthony Martial és Aymeric Laporte után a harmadik a világon ebből a szempontból!), havi százezer eurót sem keres ráadásul. Elszánt, atletikus, jól passzol – meglepetésből világklasszis lehet hamarosan.


9. Che Adams

Ilyen névvel csakis forradalmár lehet az ember, nos, ha ezt nem is érte (még) el a 23 éves támadó, akit négy évvel ezelőtt az U20-as, öt éve a C-válogatotthoz hívtak be, de 16.7 milliót adott érte a minap a Birmingham Citynek a Southampton. Che anno a Coventry Citynek nem kellett, alámerült az alsóbb osztályokra, a Sheffield United már komoly pénzt fizetett érte, plusz százalékot a következő eladásból, de jól járt, mert három éve 2.2 milliót kasszírozott érte. Gianfranco Zola alkotta meg az Adams, Lukas Jutkiewicz párost, amely szórta a gólokat, Adamsért egy év múlva tízmilliót kínált a Derby County, pedig Adams (aki 18 évesen három perc alatt duplázott a Tottenham ellen egy kupameccsen) még csak ezután lendült bele igazán, a legutóbbi idényt 22 góllal zárta, éppen csak lemaradva a bronzcipőről. Ugyan a légi harcokban nem remekel, fizikálisan készen áll az élvonalra, és várja azt a bizonyos behívót: azt már korábban visszautasította, hogy Antigua és Barbuda, illetve Skócia nemzeti csapatában szerepeljen. Teljes neve egyébként Che Zach Everton Fred Adams, korábban a Crystal Palace, a Norwich, a Burnley mellett éppen az Everton hívta.

8. Ezri Konsa

Szintén tízmillióval a játékjogának Transfermarkt szerinti értéke fölött kelt el Ezri Konsa, aki angol U21-es válogatott, és akár csak Wan-Bissaka, ő is a Kongói DK-ból származik szülei révén, sőt Konsa édesanyja angolai gyökerekkel bír. Tavaly, még a Charlton Athletic játékosaként (ez a nevelőklubja) a Celtic, az Arsenal és a Liverpool is érdeklődött iránta, de 2.85 millióért inkább a Brentfordnak adták el, ahol biztos játéklehetőséghez jutott a védelem közepén és jobb oldalán is bevethető labdarúgó. Aki végigharcolta a másodosztályt, jutalomképpen az Aston Villa aktiválta a kivásárlási árat, a 13.3 millió eurót. Annyiból nem meglepő a mostani megaár, hogy Konsa két évvel ezelőtt, 19 esztendősen U20-as világbajnok lett, ezen a nyáron ott volt az U21-es Európa-bajnokságon.

7. Gabriel Martinelli

A legszebb Arsene Wenger-i hagyományokhoz nyúlt vissza az Arsenal, amikor egy olyan ifjoncot rekrutált, aki még hazájában sem éppen sztár, de azért megvillantotta már oroszlánkörmeit, mert ő lett Rio állam felfedezettje: a 18. életévét nemrégiben betöltő szélső és középcsatár 6.7 millió euróért érkezett attól az Ituanótól, ahol most az egész 24 fős keret majdnem feleennyit kóstál, maga Martinelli soha semmilyen korosztályos válogatottban nem szerepelt. Korábban a Barcelonának és a Manchester Unitednek nem kellett, pedig megfordult ott pár edzésen. Ennek ellenére lehet ő az új Thierry Henry, mindenesetre aki a felnőttek között Brazíliában 16 évesen debütál, majd 12 mérkőzésen hat gól lő, három assziszt mellett, nem lehet akárki – erre esküszik a transzfer két fő felelőse, a technikai igazgató Edú és a megfigyelői hálózat feje, Francis Cagigao is.


6. Tyrone Mings

Nagyon különös transzfereken esik át a 26 éves angol bal oldali és középső védő: a Southampton neveltjéért négy éve meglepően nagy árat, 11.3 millió eurót adott az Ipswich Townnak érte a a Bournemouth, amikor Mings akkor feleannyit ért, most meg kerek ötmilliós játékjogára 22.3 millió eurót fizetett az Aston Villa. Valamit sejtenek Birminghamben, mert egy fél idényt kölcsönben már lehúzott ott, két nagyon fontos gólt szerezve. Apja, Adie Mings egyébként a Chelsea megfigyelője, de nem mondható, hogy részrehajló lenne a Mings-dinasztia feje. A védő eleddig hiába várt az angol címeres mezre, talán Barbados színeiben lel kárpótlást. Négy éve majdnem megvette az Arsenal, de csak majdnem, Mings eleddig kétszer került be a világsajtóba: egyszer megtaposta a nagy Zlatan Ibrahimovic fejét, de túlélte (mármint Mings), egyszer pedig majdnem széttaposta a portugál Nélson Oliveira arcát. Hiába no, taposással és könyökléssel Angliában is messze lehet jutni...

5. William Saliba

A francia futball legújabb felfutását elnézve sokaknak már nem is meglepő, hogy egy 18 éves tehetségért harmincmillió eurót kell fizetni, ráadásul a nem éppen dúsgazdag Arsenal még azt is megengedhette magának, hogy a középső védő William Salibáért úgy adjon harmincmillió eurót, hogy egy évre még kölcsönadják őt az eladó St.-Étienne-nek. Ez véleményünk szerint nem rossz ötlet, a PL kispadja helyett a Ligue 1-ben erősödik, és stabil tagja lesz az U20-as válogatottnak is. Jövőre meg jöhet London! Egyébként a 18 évesek között csak hatan keltek el nála drágábban, védő csupán egy: az interes Alessandro Bastoni.

4. Sébastien Haller

Mit is írtunk az imént a francia futballról? Képzeljük el, hogy egy magyar csatárért, aki ugyan volt régebben korosztályos válogatott, de a felnőttek között szóba sem jöhet, nagy hirtelen negyvenmillió eurót fizetnek, de úgy ám, hogy még egy tízmilliós bónusz is a levegőben lóg. Furcsa, igaz? Nos, a galloknál ez a rögvalóság: Haller három éve kopott ki az U21-es válogatottból, megfordult az Auxerre után az Utrechtben, majd onnan hétmillió euró ellenében az Eintracht Frankfurtnak két idény alatt 77 mérkőzésen 33 gólt és 19 gólpasszt hozott. A Bundesliga góllövőlistáján ezzel először a 17., legutóbb pedig a 10. lett – és ez ma jó ötvenmillió euróba kerül. Legalábbis a West Hamnek, ahol Haller a Kínába 25 millióért eladott Marko Arnautovic örökébe lép, vetélytársa Javier Hernández lesz.



3. Joelinton

Képzeljük el, hogy egy magyar csatárért, aki ugyan volt régebben korosztályos válogatott, de a felnőttek között szóba sem jöhet, nagy hirtelen negyvennégy millió eurót fizetnek, de úgy ám, hogy még egy kilencmilliós bónusz is a levegőben lóg. Furcsa, igaz? És ismerős? Mert Brazíliában ez a strandhomokvalóság: a 21 éves, utoljára a selecaóban az U17-esek között szereplő támadóért, Joelintonért ennyit kasszírozott egyelőre a Hoffenheim. A németek tudnak valamit, 2.2 millióért vették, 600 ezerért adták kölcsön a Rapid Wiennek, nekik meg 36 mérkőzésen 20 kanadai pontot hozott, dicséretes módon kilenc gólpasszal (olykor jobbszélsőként szerepelve). Itt jegyeznénk meg, hogy a Hoffenheim az elmúlt négy évben a Joelinton, Roberto Firmino, Kerem Demirbay, Nico Schulz, Niklas Süle, Kevin Volland, Sandro Wagner hetesért 195.5 millió eurót kapott, a mindkét klubnál átigazolási rekorderré váló brazil éktársa az Newcastle Unitedben a West Bromwichnak kölcsönből visszaküldött, később Kínába 18.27 millióért eladott (a Newcastle-t elhagyó, a Talien Jifanghoz aláíró Rafael Benítez kérésére megvett!) Salomón Rondónt, illetve a Leicesternek remek áron, 33.4 millióért eladott (volt spanyol U21-es válogatott...) Ayoze Pérezt pótolja majd. Egy remek becenevet máris kapott a Toon-fanoktól.

2. Douglas Luiz

Friss és igen meglepő átigazolás: a 21 éves középső középpályás játékjoga annak ellenére is csak 2.5 milliót ér a Transfermarkt szerint, hogy a Manchester City játékosa volt és a brazil U23-as válogatott csapatkapitánya, ám 16.8 millió eurót adott érte az Aston Villa! Nem meglepő módon a City egy visszavásárlási opciót is kikötött magának, 28 milliós értékben, de ez csak jövő ilyenkorra vonatkozik, egy évre rá már 33.5 millió lesz a retúrjegy ára – Douglas Luiz egyébként sem olcsójános, a City 12 millióért vette a Vasco da Gamától két éve. Az üzlet külön érdekessége, hogy a középpályás egyszer sem lépett pályára a City színeiben, mert két évet a fiókcsapat Gironában töltött el.

Úton a világhírnév felé (Forrás: twitter.com/TheSunFootball)


1. Nicolas Pépé

Ki gondolta volna, hogy a nyár legkelendőbb szélsőjéért képes hetvenmillió eurónál is többet fizetni az Arsenal? Megvalljuk férfiasan: mi nem...


PLUSZ 1: Joao Pedro

A mindössze 17 esztendős brazil balszélső, középcsatár kakukktojás, mert „csak” 2.5 millió eurót adott érte a Watford, amely összeg a mai topfutballban egy közepesen tehetséges ifista ára csak, és ugyan ebben a kiírásban, és nem most, hanem januárban érkezik meg Angliába (vagy még a nyáron, erről majd később), azonban a kis üstökös már most húszmillió eurót ér a Transfermarkt szerint!

Az üzlet természetesen brazilosan furfangos: az még hagyján, hogy 7.5 milliós az opció, tíz százalékos a továbbadási jutalék, de az már nagyon nem, hogy ha a Fluminense felmondja az előszerződést, 22 milliós büntetést fizet – a Liverpool, a Barcelona és a Manchester United kicsit későn kapcsolt, ajánlataik után a Flu osztott és szorzott, majd nemet mondott... Magyarán: vár egy olyan árra, amelyből haszonnal kifutja a büntetés, és mivel a két angol kérő lemaradt ma Nicolas Pépéről, könnyen Brazília felé fordulhat a figyelmük.

Egyébként pár hónapot azért kell még várnia a Watfordnak, mert Joao Pedro csak szeptemberben lesz 18 éves – és el is felejtettük mondani, hogy a Watford még tavaly októberben nyélbe ütötte ezt a transzfert! Joao Pedro ebben az idényben kilenc mérkőzésen hat gólnál és egy gólpassznál tart. Mi lesz itt, ha felnő végre...

PREMIER LEAGUE
NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019

ARSENAL FC
Érkezett:Gabriel Martinelli (Ituano, 6 700 000), William Saliba (St.-Étienne, 30 000 000), Nicolas Pépé (Lille, 80 000 000)
Kölcsönbe:
Dani Ceballos (Real Madrid)
Kölcsönből vissza:Aszano Takuma Asano (Hannover), Reiss Nelson (Hoffenheim), Calum Chambers (Fulham), Matt Macey (Plymouth), Emiliano Martínez (Reading), Krystian Bielik (Charlton)
Távozott:David Ospina (kölcsön után végleg, Napoli, 3 500 000 euró), Aaron Ramsey (Juventus, ingyen), Petr Cech (visszavonult), Stephan Lichtsteiner (szerződése lejárt), Danny Welbeck (szl.), Krystian Bielik (Derby County, 8 200 000), Aszano Takuma (Partizan Beograd, 1 000 000), Laurent Koscielny (Bordeaux, 5 000 000)
Kölcsönbe: William Saliba (St.-Étienne)
Kölcsönből vissza:Denis Suárez (Barcelona)

ASTON VILLA FC
Érkezett:Wesley (Bruges, 25 000 000), Anwar El Ghazi (Lille, 9 000 000), Kortney Hause (Wolverhampton, 3 400 000), Jota (Birmingham City, 4 460 000),Matt Targett (Southampton, 15 600 000), Tyrone Mings (Bournemouth, 22 300 000),Ezri Konsa (Brentford, 13 300 000), Björn Engels (Reims, 8 000 000), Douglas Luiz (Manchester City, 16 800 000), Trezegé (Kasimpasa, 10 000 000), Marvelous Nakamba (FC Bruges, 12 000 000), Tom Heaton (Aston Villa, 8 800 000)
Kölcsönből vissza:Ritchie De Laet (Melbourne City), Gary Gardner (Birmingham City), Frédéric Guilbert (Caen)
Távozott:Ritchie De Laet (Antwerpen, ingyen), Tommy Elphick (Huddersfield, i.), Gary Gardner (Birmingham City), Glenn Whelan (szl.), Albert Adomah (Nottingham Forest, i.), Mile Jedinak (szl.), Ross McCormack (szl.), Mark Bunn (szl.), Micah Richards (visszavonult), Alan Hutton (szl.)
Kölcsönbe: Andre Green (Preston), Rushian Hepburn-Murphy (Tranmere)
Kölcsönből vissza:Anwar El Ghazi (Lille)

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett:Lloyd Kelly (Bristol City, 14 800 000), Jack Stacey (Luton Town, 4 450 000), Philip Billing (Huddersfield, 16 500 000), Arnaut Danjuma (FC Bruges, 18 000 000)
Kölcsönbe: Harry Wilson (Liverpool, 2 700 000)

Kölcsönből vissza:Brad Smith (Seattle Sounders), Aaron Ramsdale (Wimbledon), Harry Arter (Cardiff City), Tyrone Mings (Aston Villa), Marc Pugh (Hull City)
Távozott:Marc Pugh (Queens Park, i.), Tyrone Mings (Aston Villa, 22 300 000),Connor Mahoney (Millwall, 1 100 000), Lys Mousset (Sheffield United, 11 110 000)
Kölcsönbe:Emerson Hyndman (Atalanta United), Harry Arter (Fulham)
Kölcsönből vissza:Nathaniel Clyne (Liverpool)

BURNLEY FC
Érkezett:Erik Pieters (Stoke City, 1 100 000),Jay Rodríguez (West Bromwich Albion, 5 500 000), Bailey Peacock-Farrell (Leeds United, 2 750 000)
Kölcsönből vissza:Aiden O'Neill (Central Coast), Nahki Wells (Queens Park)
Távozott:Stephen Ward (Stoke City, i.), Aiden O'Neill (Brisbane Roar, i.), Anders Lindegaard (Helsingborg, i.),Peter Crouch (visszavonult), Tom Heaton (Aston Villa, 8 800 000)

BRIGHTON & HOVE ALBION FC
Érkezett:Leandro Trossard (Genk, 20 000 000), Matt Clarke (Portsmouth, 3 900 000),Craig Dawson (West Bromwich, 6 100 000), Adam Webster (Bristol City, 21 900 000), Neal Maupay (Brentford, 20 000 000)
Kölcsönből vissza:Alexis Mac Allister (Argentinos Juniors), Jan Mlakar (Maribor), Markus Suttner (Fortuna Düsseldorf), Tudor Baluta (Viitorul), Percy Tau (Saint Gilloise), Ezequiel Schelott (Chievo), Tomer Hemed (Queens Park), Christian Walton (Wigan), Anders Dreyer (St. Mirren)
Távozott:Bruno (vv.),Ales Mateju (Brescia, kv., 3 000 000), Markus Suttner (Fortuna Düsseldorf)
Kölcsönbe:Alexis Mac Allister (Boca Juniors), Viktor Gyökeres (St. Pauli), Billy Arce (Barcelona SC), Jan Mlakar (Queens Park), Christian Walton (Blackburn), Anthony Knockaert (Fulham), Percy Tau (FC Bruges)

CHELSEA FC
Érkezett:Mateo Kovacic (Real Madrid, kölcsön után végleg, 45 000 000), Mason Mount (Chelsea U23)
Kölcsönből vissza:Lewis Baker (Reading), Danilo Pantics (Partizan Beograd), Nathan (Atlético Mineiro), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Lucas Piazón (Chievo), Eduardo (Vitesse), Tiemoué Bakayoko (Milan), Charly Musonda Jr. (Vitesse Arnheim), Abdul Rahman Baba (Reims), Kenedy (Newcastle United), Mario Pasalic (Atalanta), Kenneth Omeruo (Leganés), Matt Miazga (Reading), Michy Batshuayi (Crystal Palace), Kurt Zouma (Everton), Tammy Abraham (Aston Villa), Todd Kane (Hull City), Michael Hector (Sheffield Wednesday), Tomas Kalas (Bristol City)
Távozott:Eden Hazard (Real Madrid, 100 000 000), Ola Aina (kv., Torino, 10 000 000), Eduardo (Braga, i.), Gary Cahill (Crystal Palace, i.), Rob Green (vv.), Todd Kane (szl.),Tomas Kalas (Bristol City, 9 000 000), Lucas Piazón (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Matt Miazga (Reading), Lewis Baker (Fortuna Düsseldorf), Ethan Ampadu (RB Leipzig, 650 000)
Kölcsönből vissza:Gonzalo Higuaín (Juventus)

CRYSTAL PALACE FC
Érkezett:Stephen Henderson (Nottingham Forest, i.), Jordan Ayew (Swansea City, 2 800 000), Gary Cahill (Chelsea, i.)
Kölcsönből vissza:Jaroslaw Jach (Sheriff Tiraspol), Alexander Sörloth (Gent), Jason Puncheon (Huddersfield)
Távozott:Aaron Wan-Bissaka (Manchester United, 55 000 000), Julián Speroni (szl.), Bakary Sako (Denizlispor, i.), Jason Puncheon (Pafos, i.), Pape Souaré (Troyes, i.)
Kölcsönbe: Alexander Sörloth (Trabzonspor, 750 000)

Kölcsönből vissza:Lucas Perri (Sao Paulo), Michy Batshuayi (Chelsea)

EVERTON FC
Érkezett:André Gomes (Barcelona, kv., 25 000 000), Jonas Lössl (Huddersfield, i.), Fabian Delph (Manchester City, 9 500 000), Moise Kean (Juventus, 27 500 000), Jean-Philippe Gbamin (Mainz, 25 000 000)
Kölcsönből vissza:Yannick Bolasie (Anderlecht), Henry Onyekuru ( Galatasaray), Cuco Martina (Feyenoord), Kevin Mirallas (Fiorentina), Oumar Niasse (Cardiff City), Shani Tarashaj (Grasshoppers), Sandro Ramírez (Real Sociedad), Ashley Williams (Stoke City), Kieran Dowell (Sheffield United), Luke Garbutt (Oxford United), Matthew Pennington (Ipswich Town), Beni Baningime (Wigan), Muhamed Besic (Middlesbrough), Mason Holgate (West Bromwich)
Távozott:Nikola Vlasic (CSZKA Moszkva, kv., 15 700 000), Phil Jagielka (Sheffield United, i.), Ashley Williams (szl.), Brendan Galloway (Luton Town, i.), Ademola Lookman (RB Leipzig, 18 000 000), Idrissa Gueye (PSG, 30 000 000)
Kölcsönbe:Jonjoe Kenny (Schalke), Sandro Ramírez (Real Valladolid),Luke Garbutt (Ipswich Town), Kieran Dowell (Derby County), Shani Tarashaj (Emmen)
Kölcsönből vissza:Kurt Zouma (Chelsea)

LEICESTER CITY FC
Érkezett:James Justin (Luton Town, 6 690 000), Youri Tielemans (Monaco, 45 000 000), Ayoze Pérez (Newcastle United, 33 400 000)
Kölcsönből vissza:Filip Benkovic (Celtic), Adrien Silva (Monaco), Iszlam Szlimani (Fenerbahce), Fousseni Diabaté (Sivasspor), Leonardo Ulloa (Pachuca), Andy King (Derby County), Bartosz Kapustka (Leuven), Harry Maguire (Manchester United, 87 000 000)
Távozott:Okazaki Sindzsi (Málaga, i.), Danny Simpson (szl.)
Kölcsönből vissza:Youri Tielemans (Monaco)

LIVERPOOL FC
Érkezett:Sepp van den Berg (PEC Zwolle, 1 900 000), Adrián (West Ham, i.)
Kölcsönből vissza:Sheyi Ojo (Reims), Marko Grujics (Hertha), Harry Wilson (Derby County), Bogdán Ádám (Hibernian), Nathaniel Clyne (Bournemouth)
Távozott:Danny Ings (Southampton, kv., 22 200 000), Alberto Moreno (Villarreal, i.), Daniel Sturridge (szl.), Bogdán Ádám (szl.), Connor Randall (szl.), Simon Mignolet (FC Bruges, 7 000 000)
Kölcsönbe:Sheyi Ojo (Rangers), Ben Woodburn (Oxford), Harry Wilson (Bournemouth, 2 700 000)

MANCHESTER CITY FC
Érkezett:Zack Steffen (Columbus Crew, 8 000 000), Rodri (Atlético Madrid, 70 000 000), Angelino (PSV, 12 000 000)
Kölcsönből vissza:Luke Brattan (Melbourne City), Erik Palmer-Brown (NAC Breda), Patrick Roberts (Girona), Pablo Marí (Deportivo La Coruna), Luka Ilics (NAC Breda, Anthony Cáceres (Sydney FC), Aleix García (Girona), Mix Diskerud (Ulszan), Douglas Luiz (Girona), Jack Harrison (Leeds United), Ante Palaversa (Hajduk Split)
Távozott:Vincent Kompany (Anderlecht, i.),Luke Brattan (Sydney FC, i.), Anthony Cáceres (Sydney FC, i.),Pablo Marí (Flamengo, 1 300 000), Fabian Delph (Everton, 9 500 000), Douglas Luiz (Aston Villa, 16 800 000)
Kölcsönbe:Patrick Roberts (Norwich City), Ante Palaversa (Oostende),Zack Steffen (Fortuna Düsseldorf), Arijanet Muric (Nottingham Forest), Philippe Sandler (Anderlecht), Tosin Adarabioyo (Blackburn)

MANCHESTER UNITED FC
Érkezett:Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace, 55 000 000), Daniel James (Swansea City, 17 000 000), Harry Maguire (Leicester City, 87 000 000)
Kölcsönből vissza:Joel Pereira (Kortrijk), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Axel Tuanzebe (Aston Villa), Cameron Borthwick-Jackson (Scunthorpe)
Távozott:Antonio Valencia (LDU Quito, i.), James Wilson (Aberdeen, kv., i.), Ander Herrera (PSG, i.)

NEWCASTLE UNITED FC
Érkezett: Joelinton (Hoffenheim, 44 000 000), Allan Saint-Maximin (Nice, 18 000 000)
Kölcsönbe: Jetro Willems (Eintracht Frankfurt, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:
Henri Saivet (Bursaspor), Dwight Gayle (West Bromwich), Asraf Lazaar (Sheffield Wednesday), Jack Colback (Nottingham Forest), Jacob Murphy (West Bromwich)
Távozott:Mohamed Diamé (al-Ahli SC, i.), Ayoze Pérez (Leicester City, 33 400 000), Joselu (Alavés, 2 780 000)
Kölcsönbe: Freddie Woodman (Swansea)
Kölcsönből vissza:Kenedy (Chelsea), Antonio Barreca (Monaco), José Salomón Rondón (West Bromwich)

NORWICH CITY FC
Érkezett:Daniel Adshead (Rochdale, 335 000), Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach, i.), Sam Byram (West Ham, 830 000)
Kölcsönbe:Patrick Roberts (Manchester City), Ralf Fährmann (Schalke, 3 000 000)
Kölcsönből vissza:Marcel Franke (Darmstadt)
Távozott:Marcel Franke (Hannover, 1 500 000), Ivo Pinto (Dinamo Zagreb, i.), Steven Naismith (Heart, i.), Yanic Wildschut (Maccabi Haifa, i.), Matt Jarvis (szl.), Nélson Oliveira (AEK Athén, 1 000 000)
Kölcsönbe: James Husband (Blackpool), Rocky Bushiri (Blackpool)
Kölcsönből vissza:Felix Passlack (Borussia Dortmund)

SHEFFIELD UNITED FC
Érkezett:Luke Freeman (QPR, 5 600 000),Callum Robinson (Preston, 7 800 000), Ravel Morrison (Östersund, i.), Lys Mousset (Bournemouth, 11 110 000), Ben Osborn (Nottingham Forest, 3 300 000), Oliver McBurnie (Swansea, 19 100 000)
Kölcsönbe:
Dean Henderson (Manchester United U23)
Távozott:Conor Washington (i.), Martin Cranie (Luton Town, i.), Danny Lafferty (szl.), Paul Coutts (szl.)

SOUTHAMPTON FC
Érkezett:Danny Ings (Liverpool, kv., 22 200 000), Moussa Djenepo (Standard Liege, 15 700 000),Che Adams (Birmingham City, 16 700 000)
Kölcsönből vissza:Jordy Clasie (Feyenoord), Szofian Bufal (Celta Vigo), Cédric Soares (Inter), Guido Carrillo (Leganés), Wesley Hoedt (Celta Vigo), Sam McQueen (Middlesbrough), Jake Hesketh (MK Dons), Harrison Reed (Blackburn), Steven Davis (Rangers)
Távozott:Steven Davis (Rangers, i.), Matt Targett (Aston Villa, 15 600 000),Sam Gallagher (Blackburn, 5 600 000), Jordy Clasie (Alkmaar, i.)

TOTTENHAM HOTSPUR FC
Érkezett:Jack Clarke (Leeds United, 11 000 000), Tanguy Ndombélé (Lyon, 60 000 000)
Kölcsönből vissza:Georges-Kevin N'Koudou (Monaco), Josh Onomah (Sheffield Wednesday), Cameron Carter-Vickers (Swansea City)
Távozott:Michel Vorm (szl.), Fernando Llorente (szl.), Kieran Trippier (Atlético Madrid, 22 000 000), Vincent Janssen (Monterrey, 6 300 000)
Kölcsönbe:Jack Clarke (Leeds United)

WATFORD FC
Érkezett:
Kölcsönből vissza:Dodi Lukebakio (Fortuna Düsseldorf), Jorge Segura (Atlas Guadalajara), Filip Sztuparevics (Vozdovac), Cucho Hernández (Huesca), Dimitri Foulquier (Getafe), Marvin Zeegelaar (Udinese), Stefano Okaka (Udinese), Ben Wilmot (Udinese), Jerome Sinclair (Oxford United)
Távozott:Obbi Oulare (Standard Liege, kv., 3 000 000), Tommie Hoban (szl.), Miguel Britos (szl.), Dodi Lukebakio (Hertha, 20 000 000)
Kölcsönbe:Jerome Sinclair (VVV-Venlo), Ben Wilmot (Swansea), Marc Navarro (Leganés)

WEST HAM UNITED FC
Érkezett:Pablo Fornals (Villarreal, 28 000 000), David Martin (Millwall, i.), Roberto (Espanyol, i.), Sébastien Haller (Eintracht Frankfurt, 40 000 000), Goncalo Cardos (Boavista, 3 000 000)
Kölcsönből vissza:Edimilson Fernandes (Fiorentina), Reece Oxford (Augsburg), Josh Cullen (Charlton), Sam Byram (Nottingham Forest), Jordan Hugill (Middlesbrough)
Távozott:Edimilson Fernandes (Mainz, 7 500 000), Lucas Pérez (Alavés, 2 300 000), Adrián (Liverpool, i.), Andy Carroll (szl.), Samir Nasri (Anderlecht, i.), Marko Arnautovic (Sanghaj SIPG, 25 000 000), Sam Byram (Norwich City, 830 000), Pedro Obiang (Sassuolo, 8 000 000), Reece Oxford (Augsburg, 2 000 000)
Kölcsönbe:
Jordan Hugill (Queens Park)

WOLVERHAMPTON WANDERERS FC
Érkezett:Raúl Jiménez (Benfica, kv., 38 000 000), Leander Dendoncker (Anderlecht, kv., 13 500 000), Pedro Neto (Lazio, 18 300 000), Bruno Jordao (Lazio, 9 200 000), Patrick Cutrone (Milan, 18 000 000)
Kölcsönbe: Jesús Vallejo (Real Madrid)
Kölcsönből vissza:Ming-Yang Yang (Jumilla), Rafa Mir (Las Palmas), Roderick Miranda (Olympiakosz), Connor Ronan (DAC), Bright Enobakhare (Coventry), Léo Bonatini (Nottingham Forest), Kortney Hause (Aston Villa), Jordan Graham (Oxford United)
Távozott:Kortney Hause (Aston Villa, 3 400 000)
Kölcsönbe:Hélder Costa (Leeds United),Ivan Cavaleiro (Fulham), Rafa Mir (Nottingham)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARDIFF CITY FC
Érkezett:Will Vaulks (Rotherham United, 2 350 000), Aden Flint (Middlesbrough, 4 450 000)
Kölcsönből vissza:Lee Tomlin (Peterborough), Gary Madine (Sheffield United), Omar Bogle (Portsmouth)
Távozott:Aron Gunnarsson (al-Arabi SC, i.), Stuart O'Keefe (Gillingham, i.), Kadeem Harris (Sheffield Wednesday, i.), Kenneth Zohore (West Bromwich, 8 900 000), Bruno Ecuele Manga (Dijon, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Víctor Camarasa (Betis), Oumar Niasse (Everton), Harry Arter (Bournemouth

FULHAM FC
Érkezett:
Kölcsönbe: Anthony Knockaert (Brighton), Ivan Cavaleiro (Wolverhampton)
Kölcsönből vissza:Steven Sessegnon (Lille), Aboubakar Kamara (Malatyaspor), Stefan Johansen (West Bromwich), Berti Schötterl (Metropolitan Police)
Távozott:Ryan Babel (Galatasaray, i.), Lazar Markovics (szl.)
Kölcsönbe: André Zambo Anguissa (Villarreal), Jean Michaël Seri (Galatasaray, 1 500 000)
Kölcsönből vissza:André Schürrle (Borussia Dortmund), Havard Nordtveit (Hoffenheim), Luciano Vietto (Atlético Madrid), Sergio Rico (Sevilla)

HUDDERSFIELD TOWN FC
Érkezett:Tommy Elphick (Aston Villa, i.),Herbert Bockhorn (Borussia Dortmund II, 250 000), Isaac Mbenza (Montpellier, 12 500 000)
Kölcsönbe: Kamil Grabara (Liverpool U23)
Kölcsönből vissza:Collin Quaner (Ipswich Town), Ramadan Szobhi (al-Ahli), Rajiv van La Parra (Middlesbrough)
Távozott:Jonas Lössl (Everton, i.), Chris Löwe (Dynamo Dresden), Erik Durm (Eintracht Frankfurt, i.), Danny Williams (szl.), Laurent Depoitre (Gent, i.), Philip Billing (Bournemouth, 16 500 000), Tommy Smith (Stoke City, 4 450 000)
Kölcsönbe:Ramadan Szobhi (el-Ahli, 750 000)
Kölcsönből vissza:Jason Puncheon (Crystal Palace), Isaac Mbenza (Montpellier), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Calum Chambers (Arsenal)

Lezárva kedden reggel, vastaggal az elmúlt egy hét történései
(kv: kölcsön után végleg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik