Premier League: 23 év után visszajutott a Nottingham Forest

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 19:32
null
Az egykor szebb időket megélt klub visszatért az angol labdarúgás legmagasabb osztályába! (Fotó: Getty Images)
A Nottingham Forest nyerte meg az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) feljutásért rendezett rájátszását, a londoni Wembley Stadionban rendezett döntőben 1–0-ra legyőzte a Huddersfieldet. A győztes a következő idényt a Premier League-ben kezdheti meg.

 

A két BEK-győzelemmel és egy angol bajnoki címmel is büszkélkedő Nottingham Forest 23 év után szerepelhet ismét az élvonalban. A rájátszás döntőjében a Huddersfield Town egy öngóllal került hátrányba: a szünet előtt nem sokkal egy előreívelés után Ryan Yates lövésébe Levi Colwill hiába kotort bele, hogy mentsen, a labda a hálóban kötött ki.

A pályaválasztó az ellenfél kapujára kevésbé volt veszélyes, mint a sajátjára, egyetlen alkalommal sem találta el lövése a Nottinghamét, amelynek így ez az egyetlen találat is elég volt ahhoz, hogy kiharcolja a feljutást. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Forest kapusa, Brice Samba a hajrában megsérült, helyére a magyar származású amerikai válogatott Ethan Horvath állt be.

A Fulham és az AFC Bournemouth már korábban elérte, hogy a következő idényt a Premier League-ben kezdje, amelytől a Burnley, a Watford és a Norwich City búcsúzott.

ANGOL CHAMPIONSHIP
RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ
Huddersfield Town–Nottingham Forest 0–1
(Colwill 43. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik