Pool: „Nincs bajom Gerrarddal, de semmit sem tett a hazájáért”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 17:19
A korábbi Liverpool-játékos, El Hadji Diouf megint beszólt volt csapattársának, Steven Gerrardnak.

A 36 esztendős El Hadji Diouf 2002 és 2005 között volt a Liverpool játékosa, és egyben Steven Gerrard csapattársa. El Hadji Diouf 2002 és 2005 között volt a Liverpool játékosa, és egyben Steven Gerrard csapattársa.

A szenegáli fenegyerek többször is összeszólalkozott a „vörösök” ikonjával, a kettejük közti kapcsolat nem volt felhőtlen.

Dioufot hazájában óriási tisztelet övezi, sőt, egyenesen legendaként tisztelik – ebben főként a 2002-es világbajnokságon felmutatott kiváló teljesítménye játssza a főszerepet –, a korábbi támadó ezt kihasználva ismét beszólt Gerrardnak.

„Nincs bajom vele – mondta a balhés Diouf a BBC-nek, amikor Gerrardról kérdezték. – Ő egy erős karakter, mint ahogy én is az vagyok. Stevie G egy remek játékos, az emberek imádják Liverpoolban, csak épp a hazájáért semmit sem tett. Én Mr. El Hadji Diouf vagyok, akit csak Mr. Szenegálként emlegetnek, ő meg Mr. Liverpool. Szenegál viszont sokkal nagyobb, mint Liverpool, és ezt Gerrardnak is tudnia kellene.”

Diouf egyébként akkor is alaposan kiosztotta Gerrardot, amikor az angol középpályás bejelentette visszavonulását.

„Amikor a csapathoz érkeztem, megmutattam neki, hogy egy senki” – fogalmazott.

Jamie Carragher, a Liverpool másik ikonja két mondatban jellemezte Dioufot, amikor a szenegáliról kérdezték.

„A klub történetének egyik legrosszabb támadója volt – valószínűleg az egyetlen, aki befejező csatárként egy egész szezonon át képtelen volt gólt szerezni. Mindig ő volt az utolsó, aki megérkezett az edzésekre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik