PL: Wenger Arsenal-mezzel köszöntötte a rekordot döntő Barryt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 10:37
Gareth Barry, a West Bromwich Albion angol labdarúgója hétfő este rekordot döntött, ugyanis 633. meccsén lépett pályára a Premier League-ben – ezzel átadta Ryan Giggs, a Manchester United legendás játékosának csúcsát a múltnak. A 36 éves középpályás sikeréhez többen gratuláltak, így Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere is.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén az Arsenal Alexandre Lacazette duplájával 2–0-ra legyőzte a West Bromot az Emirates Stadionban. Gareth Barry végigjátszotta a találkozót – ami neki ugyebár a 633. (!) volt a PL-ben –, sőt Tony Pulis, a birminghamiek menedzsere jóvoltából a csapatkapitányi karszalagot is megkapta erre a meccsre. A West Bromnál általában Jonny Evans vagy Jake Livermore (mind a ketten kezdtek hétfő este) szokta viselni a karszalagot.az Arsenal Alexandre Lacazette duplájával 2–0-ra legyőzte a West Bromot az Emirates Stadionban. Gareth Barry végigjátszotta a találkozót – ami neki ugyebár a 633. (!) volt a PL-ben –, sőt Tony Pulis, a birminghamiek menedzsere jóvoltából a csapatkapitányi karszalagot is megkapta erre a meccsre. A West Bromnál általában Jonny Evans vagy Jake Livermore (mind a ketten kezdtek hétfő este) szokta viselni a karszalagot.

 

A mérkőzés után Arsene Wenger a londoniak által aláírt Arsenal-mezzel kedveskedett Barrynek, akit mellesleg nyolc évvel ezelőtt szeretett volna szerződtetni, ám Barry 2009 nyarán a Manchester Cityhez írt alá.

 

„Hihetetlen, amit elért, csodálatos futballista. Véleményem szerint sokan alábecsülték képességeit. Mindig elszánt volt, jól védekezik, és remekül lát a pályán, ráadásul kiváló bal lába van. Az, hogy megdönti Ryan Giggs rekordját, jól mutatja, az egész életét a labdarúgásnak szentelte. Sajnálatos, hogy a válogatottban nem jutott neki több mérkőzés, de nem volt könnyű helyzete, hiszen többek között Frank Lamparddal és Steven Gerrarddal kellett megküzdenie” – nyilatkozta Wenger a hétfői összecsapás programfüzetében.

Az 53-szoros angol válogatott játékos 1998 májusában mutatkozott be a Premier League-ben az Aston Villa színeiben. Tizenkét évnyi szolgálat után elhagyta a Villát, s a Manchester Cityhez került, ahonnan 2014-ben az Evertonhoz szerződött. Idén nyártól a West Brom sikereiért küzd.

Immár Gareth Barry vezeti a PL vonatkozó rangsorát. A második helyen Ryan Giggs áll 632 fellépéssel, őt Frank Lampard (West Ham United, Chelsea, Manchester City) követi 609-cel. A PL-ben összesen tizenkét játékosnak van legalább 500 mérkőzése, de közülük csak Barry futballozik napjainkban. David James (572), Gary Speed (535), Emile Heskey (516), Mark Schwarzer (514), Jamie Carragher (508), Phil Neville (505), Steven Gerrard (504), Rio Ferdinand (504) és Sol Campbell (503) nevével teljes az 500 felettiek klubja.


Barry druszája, Gareth Southgate angol szövetségi kapitány – aki 2001-ig Barry csapattársa volt a Villában – sem feledkezett meg a rekorddöntésről.

„Gareth, ezúton szeretnék gratulálni hihetetlen teljesítményedhez. Emlékszem, amikor még fiatal voltál és először láttalak edzeni a Bodymoor Heath-en [az Aston Villa edzőközpontja – a szerző]. Egyből éreztem, veszélyben a helyem a kezdőcsapatban. Hála a háromvédős felállásunknak, egyszerre is pályán lehettünk. Örülök, hogy segíthettelek pályafutásod elején, és akkor is, amikor először kaptál meghívót a válogatottba. Sokkal többre vitted, mint én játékosként. Megérdemelten kerültél be a történelemkönyvekbe. Sokan alábecsültek téged. Gratulálok, élvezd ki a pillanatot, és biztos vagyok benne, még jó néhány mérkőzés van benned” – mondta Southgate.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik