PL: Wayne Rooney, a Chelsea legendája – lehetett volna így is!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.22. 08:11
null
Az Everton a Chelsea-nek akarta eladni az ifjú Wayne Rooneyt (Fotó: AFP)
Wayne Rooneyt csak néhány lépés választotta el 2004-ben attól, hogy a Chelsea játékosa legyen – minderről egy podcastban beszélt az anno az Evertonban pallérozódó csatár.

Rooney 2002-ben mutatkozott be az Evertonban, s az elsők között egy, az Arsenal ellen lőtt szenzációs találattal tette le a névjegyét. Két évvel később csak úgy röpködtek a nagyobbnál nagyobb ajánlatok, a pénzszűkében lévő liverpooli klubnak pedig sansza nem volt megtartani őt. Csupán egy dologról dönthettek, hogy hová adják el. Pontosabban, mint kiderült, erről sem feltétlenül a klub döntött...

„A klubnak óriási szüksége volt a pénzre, és minden ajánlatot meghallgatott emiatt. Próbáltak rávenni, hogy a Chelsea-hez menjek, mert ők fizették volna értem a legtöbbet – idézi Rooney UTD Podcastnak mondott szavait a goal.com. – De amint megtudtam, hogy a United érdeklődik irántam, majd sikerült megbizonyosodni arról, hogy ez az érdeklődés komoly, számomra nem is létezett más lehetőség. Manchesterbe akartam szerződni.”

Végül 37 millió euróért cserébe valóban Manchesterbe tette át a székhelyét, hogy Sir Alex Ferguson irányítása alatt nagy dolgokat érjen el. Ötszörös Premier League-győztesnek mondhatja magát, s felért a csúcsra többek között a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és az FA-kupában is, ráadásul a 2009–2010-es idényben megválasztották az angol bajnokság legjobbjának.

Rooney jelenleg a másodosztályú Derby County megbízott játékosedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik