PL: további 30 meccs a fogadási szabályok megsértésével vádolt csatár listáján

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 21:56
null
Toney együttműködik az FA-vel (Fotó: AFP)
További meccsek kapcsán merült fel, hogy Ivan Toney, az angol élvonalban szereplő Brentford labdarúgója megsértette a fogadási szabályokat.



Az angol szövetség (FA) kedden közölte, hogy a 26 éves csatár „a korábbiakon kívül” 2017. március 14. és 2019. február 18. között 30 találkozón vétett az előírásokkal szemben.

Az FA egy hónapja adott tájékoztatást arról, hogy Toney 2017 és 2021 között összesen 232 alkalommal sértette meg a fogadási szabályokat.

Angol sajtóhírek szerint Toney ügyében hét hónapig nyomoztak, és az szinte bizonyos, hogy a saját csapata vereségére soha nem fogadott. A hír nyilvánosságra kerülését követően a játékos közölte: mindenben együttműködik az FA-vel.

A Brentford novemberben a PL 16. fordulójában Toney két góljával óriási meglepetésre 2–1-re legyőzte a címvédő, házigazda Manchester Cityt. A futballista 14 mérkőzésen 10 gólt szerzett a PL most zajló idényében, az angolok világbajnoki keretébe azonban így sem tudta beverekedni magát. Amennyiben beigazolódnak a csatár ellen felhozott vádak, hosszú eltiltásra számíthat.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik