Mit tud kihozni Eddie Howe a Newcastle Unitedból? (Fotó: AFP)

A Newcastle United új, tehetős szaúdi tulajdonosi köre hetekkel ezelőtt menesztette menedzseri posztjáról Steve Bruce-t. Azóta nem történt edzői kinevezés, de olyan nevek merültek fel a poszt betöltésére, mint Lucien Favre, Paulo Fonseca, Erik ten Hag, vagy éppen Unai Emery. Úgy tűnik, egy eddig kevesebbet emlegetett szakember lett a befutó. 

Egybehangzó brit sajtóhírek és az átigazolások, kinevezések terén mindig jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano szerint ugyanis a Newcastle United új vezetőedzője a 43 éves Eddie Howe lesz, aki 2024-ig ír alá – rövidesen.

Howe 2012 és 2020 között volt az AFC Bournemouth menedzsere. Amikor átvette ott a stafétát, a csapat a negyedik liga (League Two) 23. helyén állt. Két év alatt feljuttatta a gárdát a másodosztályba (Championship), majd 2015-ben a Premier League-be. Ezt követően öt idényt az élvonalban töltött az együttes, amely egy alkalommal a felsőházban végzett (9. lett). 

A 2019–2020-as kiírás végén azonban búcsúzott az AFC Bournemouth a PL-től, s Howe közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal – tavaly augusztus óta nem volt csapata. 

Az angol Labdarúgóliga (EFL) az évtized (2005–2015) menedzserének választotta, a Premier League-ben háromszor kapta meg a hónap legjobbjának járó díjat.