PL: Ten Hag azt akarja, hogy Ronaldo már ne játsszon az MU-ban – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.15. 11:49
null
A hírek szerint Erik ten Hag azt szeretné, ha Ronaldo már nem lépne pályára az MU-ban (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, vasárnap másfél órás interjút adott Piers Morgannek a TalkTV-ben Cristiano Ronaldo, az angol Manchester United ötszörös aranylabdás portugál sztárja, aki többek között azt mondta, a klub elárulta őt, illetve azt is, hogy nem tiszteli Erik ten Hag menedzsert, mert ő sem tiszteli a portugált. Az ESPN úgy tudja, a klubvezetőséggel hétfőn tárgyaló holland szakember azt mondta, nem szeretné, ha Ronaldo újra az MU-ban játszana.

A hírek szerint a Manchester Unitednél csak akkor tudták meg, hogy Ronaldo interjút ad Piers Morgannek, amikor a csapat hazafelé tartott Londonból a Fulham elleni győztes meccs után.

Ronaldo meghökkentő nyilatkozata után a csapat menedzsere, Erik ten Hag hétfőn találkozott a klub vezetőségével, Joel Glazer, társelnökkel, Richard Arnold vezérigazgatóval és a futball-igazgató John Murtough-fal, hogy megvitassák, milyen következményekkel kell szembenéznie a portugál sztárnak.

Az ESPN szerint a holland szakember az egyeztetésen azt mondta, nem szeretné, ha Ronaldo újra a klubban játszana.

A portál úgy tudja, Ten Hag szerint Ronaldo túl messzire ment a klubot érintő kritikáival, illetve azzal is, hogy azt mondta: nem tiszteli a főnökét. A Manchester United most jogi tanácsokat kér a helyzet legjobb kezelése érdekében.

Az ESPN forrásai szerint Ten Hag továbbra is úgy véli, hogy Ronaldo segíthet a csapatnak az idény második felében, amikor négy sorozatban is menetelnének, ugyanakkor a menedzser nem hajlandó feláldozni a csapategységet azért, hogy befogadja a portugált, ezért készen áll Ronaldo távozására is.

„A Manchester United tisztában van a sajtóvisszhanggal, amelyet a Cristiano Ronaldo által adott interjú generált. A klub a tények tisztázását követően átgondolja a következő lépéseket. A célunk továbbra is az idény második felére való felkészülés, megőrizve a hitet, az egységet, amely kiépült a játékosok, a menedzser, a stáb, és a szurkolók között” reagált az esetre hivatalos honlapján a Manchester United.

Cristiano Ronaldónak az idény végéig szól a szerződése, s heti félmillió fontot kap a klubtól, de az ESPN szerint szinte lehetetlen, hogy a katari világbajnokság után az Old Traffordra térne vissza a 37 éves támadó.

Mint ismert, a portugál sztár személyes okokra hivatkozva nem vett részt csapata nyári edzőtáborában, majd az MU Angliába való visszatérése után már csatlakozott a társaihoz, de a Rayo Vallecano elleni felkészülési mérkőzés félidejében lecserélt Ronaldo még a mérkőzés lefújása előtt elhagyta a stadiont. Az esetet akkor elfogadhatatlannak titulálta Ten Hag, de Ronaldo a Tottenham elleni bajnokin is megtagadta (csereként) a pályára lépést és ismét idő előtt az öltözőbe vonult. Ezért a holland szakember nem nevezte őt a Chelsea elleni találkozóra.

A hírek szerint a Fulham elleni mérkőzésre Ronaldo azután jelentett beteget, hogy kiderült, nem került be a kezdőcsapatba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik