Jövőre november 13. és december 26. között szünetet tartanak majd a Premier League-ben (Fotó: AFP)
Jövőre november 13. és december 26. között szünetet tartanak a Premier League-ben (Fotó: AFP)

 

A Sky Sports csütörtöki beszámolója szerint a Premier League-ben szereplő klubok vezetőinek Londonban rendezett találkozóján arról is döntés született, hogy a szezont 2022-ben a megszokottnál egy héttel korábban – valószínűleg augusztus 6-án – kezdik, és az eddigieknél később, de még májusban fejezik be. Ennek megfelelően az FA-kupa döntőjét júniusra csúsztatják.

A világbajnokságra kijutó válogatottak futballistái a téli szünetnek köszönhetően egy hétig készülhetnek fel a vb-re nemzeti együttesüknél, viszont ha csapatukkal döntőt játszanak Katarban, akkor mindössze nyolc napot tudnak majd pihenni, mielőtt folytatódna a Premier League.

Az Angol Labdarúgóliga (EFL) javaslata szerint a másodosztály küzdelmei is szünetelni fognak november 13-tól, de elképzelhető, hogy már a vb csoportköre után folytatódhatnak, míg a harmadik és negyedik vonalbeli meccseket a vb ideje alatt is megrendezik majd. Az alacsonyabb osztályokban viszont a 2022–2023-as idény várhatóan már július utolsó hétvégéjén elkezdődik.

A katari világbajnokságra 2022. november 21. és december 18. között kerül sor.

(MTI)