PL: szerdára befejezték a Saláék gépe utáni kutatást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.23. 18:43
null
A Nantes stadionja előtt továbbra is tucatjával gyújtják a mécseseket Salaért imádkozva (Fotó: AFP)
Egyre kevesebb a remény, hogy egyáltalán a gép maradványai előkerüljenek – írja a Sky Sports. Szerdán újabb öt órán keresztül keresték az Emiliano Salát szállító repülőt, amely hétfő este zuhanhatott le, de továbbra sem bukkantak a nyomára. A kutatás csütörtökön folytatódik. 

Amint arról korábban beszámoltunk a 28 esztendős argentin támadó – aki az ősszel 12 gólt szerzett a Ligue 1-ben – érkezését szombaton jelentette be a Premier League-ben 18. helyen álló Cardiff.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint Sala azért tért vissza a cardiffi bejelentést követően Franciaországba, hogy elbúcsúzzon társaitól Nantes-ban. A Salát is szállító gépnek helyi idő szerint este kilenc óra előtt kellett volna leszállnia Walesben, ám nyolc óra körül a gép váratlanul eltűnt a radarról valahol a La Manche csatorna felett, nem messze a Guernsey-szigettől.

A Piper Malibu kisgépen a pilótán kívül csak a Nantes-tól a Cardiff Cityhez szerződő Sala utazott. Az argentin labdarúgó az eset előtt a WhatsApp applikációval hangüzenetet küldött a barátainak, s ebben kitért arra, hogy a kisgépúgy néz ki, mintha szét akarna esni”.

Az argentin Ole idézte a teljes üzenetet.

„Nagyon fáradt vagyok. Nantes-ban voltam, el kellett intéznem mindent, ezt is meg kellett csinálnom, azt is. Most már repülőn vagyok, amelyik úgy néz ki, mintha szét akarna esni. Megyek Cardiffba, tiszta őrület, holnap már edzésünk lesz az új csapatommal – így kezdődik a hangfelvétel, amely így zárul. – Ha nem hallasz rólam másfél órán belül, nem tudom, küldjetek valakit, hogy megtaláljon. Kezdek félni.”

A Cardiff Cityt kérdőre vonták az eset miatt, de a klub közölte, nem volt köze Sala utazásához. A Premier League-ben szereplő egylet képviselője elmondta, felajánlották a játékosnak, hogy vesznek jegyet neki menetrendszerű utasszállító gépre, ám az argentin nem élt a lehetőséggel.

A The Times szerint ennek oka, hogy Willie McKay játékosügynök felajánlotta neki a saját magángépét. Bár Salának nem McKay volt az ügynöke, a skót rengeteg futballistát utaztatott Dél-Franciaország és a brit szigetek között, több francia és afrikai labdarúgó Premier League-be szerződését intézte, s nem kizárt, hogy Cardiffban kikérték a véleményét Saláról.

A Sky Sports beszámolója szerint szerdán újabb 1200 négyzetmérföldnyi területet vizsgáltak át, de továbbra sem találták meg a vélhetően lezuhant gép nyomait. Ugyan kedden találtak néhány roncsot, a kutatásvezető szerint ezek nem Sala gépéből származtak.

A keresést csütörtökön folytatják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik