PL: Szalah lemaradt a listáról – közülük kerül ki az év játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.21. 09:15
null
Sergio Agüerót, Raheem Sterlinget és Bernardo Silvát is jelölték az év játékosa díj elnyerésére (Fotó: AFP)
Az angol profi labdarúgók szervezete (PFA) a Manchester City három támadóját, Bernardo Silvát, Raheem Sterlinget és Sergio Agüerót, a Liverpool két kiválóságát, Sadio Manét és Virgil van Dijket, valamint a Chelsea klasszisát, Eden Hazard-t jelölte az év játékosa díj elnyerésére a Premier League-ben.

 

A tavalyi győztes Mohamed Szalah ezúttal nem fért fel a hatos listára.

Az idei jelöltek közül egyedül Eden Hazard nyerte el korábban a díjat, a Chelsea belga ásza a 2014–2015-ös idényben érdemelte ki az elismerést. Ha ebben a szezonban is ő nyerne, akkor Mark Hughes, Alan Shearer, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale után a hatodik futballista lenne, akit kétszer is megválasztottak a PL legjobbjának. Amennyiben Van Dijk győz, John Terry 2004–2005-ös sikere óta először kapná ismét védő a díjat.

Bernardo Silvát és Sterlinget a legjobb fiatalnak járó díjra is jelölték, rajtuk kívül Trent Alexander-Arnold, David Brooks, Marcus Rashford és Declan Rice került még fel erre a listára.

A díjakat április 28-án adják át Londonban.

AZ ÉV JÁTÉKOSA DÍJ JELÖLTJEI A PFA-NÁL
Sergio Agüero
(argentin, Manchester City), Virgil van Dijk (holland, Liverpool), Eden Hazard (belga, Chelsea), Sadio Mané (szenegáli, Liverpool), Bernardo Silva (portugál, Manchester City), Raheem Sterling (angol, Manchester City)

AZ ÉV LEGJOBB FIATAL JÁTÉKOSA DÍJ JELÖLTJEI A PFA-NÁL
Trent Alexander-Arnold
(angol, Liverpool), David Brooks (walesi, AFC Bournemouth), Marcus Rashford (angol, Manchester United), Declan Rice (angol, West Ham United), Bernardo Silva (portugál, Manchester City), Raheem Sterling (angol, Manchester City)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik