PL: Solskjaer lett a Cardiff City menedzsere - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.02. 13:52
null
Solskjaert meggyőzték a Cardiff vezetői, ő lett az új menedzser (Fotó: Reuters, archív)
Ole Gunnar Solskjaer lett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Cardiff City menedzsere – jelentette be a klub hivatalos sajtótájékoztatón. A norvég szakvezető a múlt héten menesztett Malky Mackayt váltotta.

 

Solskjaer szerződtetését már előrevetítette, hogy a Moldétól távozó tréner a Cardiff tegnapi, Arsenal elleni idegenben elveszített bajnokiját (2–0) a helyszínen nézte meg a walesi klub vezetőinek társaságában. A Cardiff csütörtökön hivatalos sajtótájékoztató keretében be is jelentette a 40 éves menedzser érkezését, szerződésének részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

„Fantasztikus kihívás ez számomra. A Cardiff készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést előre. Mindig arról álmodtam, hogy a Premier League-ben lehessek menedzser. Remélem, tudok segíteni a csapatnak" – mondta bemutatásán Ole Gunnar Solskjaer.

Solskjaer labdarúgóként 235 mérkőzésen lépett pályára a Manchester United színeiben, 91 gólt szerzett. Hat bajnoki címet és két FA-kupát nyert a „vörös ördögökkel", az 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben pedig győztes gólt szerzett a hosszabbításban a Bayern München (2–1) ellen.

2007-es visszavonulása után az MU tartalékcsapatát irányította két és fél évig, majd a Moldével 2011-ben norvég bajnok lett.

A Cardiffnál nem lesz könnyű dolga a 40 éves norvég menedzsernek: a csapat 20 forduló alatt 18 pontot gyűjtött, amivel 17. a tabellán, egy ponttal megelőzve a kiesőhelyen álló Crystal Palace-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik