Manchester City: Sergio Agüero pótolhatatlan – Guardiola

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.31. 15:20
null
Sergio Agüero és Pep Guardiola nyártól már nem dolgozik egymással a Manchester Citynél (Fotó: AFP)
Mint ismert, a 2020–2021-es idény végén távozik az argentin Sergio Agüero a Premier League-ben listavezető Manchester Citytől. A klub vezetőedzője, Pep Guardiola a Sky Sportsnak adott interjújában beszélt a csapatot nyáron elhagyó csatár fontosságáról.

A spanyol szakember a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában kiemelte: a 32 éves Agüero egyike volt azon futballistáknak, akiknek a szerepvállalásával a Manchester City fontos tényezővé tudott válni a Premier League-ben. Az edző reményét fejezte ki, hogy a csatár a nyári távozásáig még fontos gólokkal segíti őket.

„Sergio Agüero pótolhatatlan. A statisztikai mutatókat figyelembe véve lehetne azt mondani, hogy pótolható, de ez egyáltalán nem könnyű, ha figyelembe vesszük azt, hogy több mint 360 mérkőzésen több mint 250 gólt látok a nevénél feltüntetve, a trófeái mellett" – mondta Guardiola.

Hozzátette: az argentin a klub legendája, az évszázad legjobb City-támadója, aki a szurkolók, a játékostársak és a vele dolgozó szakemberek lelkében, szívében, gondolataiban is pótolhatatlan. Ezenkívül kiemelte, hogy Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, David Silva és megannyi játékos volt a Manchester City segítségére abban, hogy előre tudott lépni, természetesen ezek közé tartozik Agüero is.

„Nélkülük biztosan nem érte volna el a csapat az elmúlt évek sikereit” – mondta a tréner, aki szerint az argentin még fontos gólokat tartogat az idény hátralévő részére.

Sergio Agüero valamivel több mint 40 millió euróért 2011 nyarán érkezett a Manchester Cityhez az Atlético Madridtól, s az eltelt tíz év alatt a klub legeredményesebb góllövője lett a 384 tétmérkőzésen elért 257 találatával, nem mellesleg pedig négyszer bajnoki címre, egyszer FA-kupa-győzelemre vezette a Cityt, valamint ötször nyert Ligakupát vele, s háromszor Community Shieldet (Szuperkupa).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik