PL: rutinos menedzsert kapott a Crystal Palace

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.12. 20:49
null
Hodgson legutóbb 2012-ben ült Premier League-csapat kispadján (Fotó: Cpfc.co.uk)
A várakozásoknak megfelelően a korábbi angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson lett az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace új menedzsere.

 

A 70 éves szakember a szezont négy vereséggel kezdő Frank de Boert váltotta a kispadon, aki mindössze 77 napig irányította a londoniakat. Az angol élvonalban 93 évvel ezelőtt, a Preston jóvoltából fordult elő legutóbb, hogy egy csapat négy vereséggel és szerzett gól nélkül kezdjen.

Hodgson neve tavaly decemberben egyszer már szóba került lehetséges edzőként, de a Palace vezetősége akkor a menesztett Alan Pardew helyére Sam Allardyce-t nevezte ki.

A rutinos szakember legutóbb 2012-ben ült Premier League-csapat, a West Bromwich kispadján, azt követően lett angol szövetségi kapitány. A tavalyi Európa-bajnokságon az Izlandtól elszenvedett vereség után távozott a posztjáról.

Hodgson 51 év után tér vissza a klubhoz, ahol 1963 és 1965 között ifjúsági játékosként szerepelt, és ugyan 1965–1966-ban a felnőtt csapat keretéhez tartozott, egy mérkőzésen sem léphetett pályára.

„Emlékszem, ahogy a Holmesdale Road végén lévő lelátóról néztem a csapatot, és arról álmodtam, hogy egyszer játszhatom majd a színeiben. Nagyon örömteli itt lenni, egy olyan klubnál, amelyet mindig is szerettem és csodáltam. Hatalmas szurkolói bázisunk van, itt valósak az ambíciók, remélem, elérhetjük a céljainkat. Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a klubfutballhoz, régen élveztem már a napi edzéseket” – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik