Wayne Rooney szeretné folytatni a munkát a Derby Countynál (Fotó: AFP)

 

Az Everton vezetősége Rafa Benítez menesztése óta keres új edzőt. Az egyik jelölt a menedzseri poszt betöltésére Wayne Rooney volt, ám a klub korábbi legendás játékosa nem vállalta el a munkát.

Az Everton megkereste az ügynökömet és állásinterjúra hívott engem, de visszautasítottam a lehetőséget. Hiszem, hogy egyszer a Premier League-ben leszek menedzser, száz százalékban készen állok a feladatra, és nagyszerű lenne, ha egy nap az Evertonnál dolgozhatnék, de a Derbynél végzett munkám fontos számomra” – idézi Rooneyt a BBC.

A liverpooli klub így folytatja az edzőkeresést; az első számú célpont a hírek szerint a legutóbb a Fenerbahcét irányító Vítor Pereira, de az ideiglenes menedzser, Duncan Ferguson véglegesítése, valamint Frank Lampard neve is szóba került.

A Derby Countynak annak ellenére is van még esélye bent maradnia a Championshipben, hogy pénzügyi problémái miatt 21 pontos (!) levonással sújtották – jelenleg az utolsó előtti, 23. a táblázaton, de csak nyolc pont a hátránya a 21. helyezett Reading mögött.