Borsot törnének a PL-csapatok a Newcastle és a klub első emberének, Jaszir al-Rumajjannak (középen) az orra alá (Fotó: AFP)

 

 
Válságértekezlet kezdeményeztek a Newcastle tulajdonosváltása miatt
Newcastle: monumentális ünneplés a tulajváltás hallatán

Mint ismert, október 7-én hivatalossá vált, hogy a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerzett a Newcastle Unitedben. Hétfőn rendkívüli ülést tartottak a Premier League-csapatok vezetői, melyen abban egyeztek meg, hogy megtiltják az olyan szponzori szerződések létrejöttét, amelyekben a támagatóknak kapcsolata van a klubtulajdonosokkal.

Tizennyolc igen szavazat érkezett erre a szabályozásra, a Newcastle nemmel voksolt, a Manchester City pedig tartózkodott.

Ezzel azt próbálják elérni, hogy a PIF tulajdonosi köréhez kapcsolódó támogatók ne tudjanak még több pénzt invesztálni a Newcastle-ba. A tiltás egy hónapig tart, de zajlanak a tárgyalások arról, hogy végleges legyen.

Mint ismert, a Manchester Citynél vannak ilyen szponzorok, a klub legnagyobb támogatója az Etihad légitársaság, melynek tulajdonosi köre megegyezik a futballcsapatéval.