Antonio Conte a tőle megszokott nyers őszinteséggel válaszolta meg, miért padozik játékosa (Fotó: AFP)


Djed Spece
a Nottingham Forestben nyújtott előző idénybeli teljesítményével hívta fel magára a Premier League-csapatok figyelmét, majd ahogy lejárt kölcsönszerződése, s visszatért a Middlesbrough-hoz, a Tottenham Hotspur közel 15 millió eurót fizetett a játékjogáért nyáron.  

Már a szerződtetésekor is arról szóltak a hírek, hogy csak a Spurs vezetősége szorgalmazta a 22 éves jobbhátvéd átigazolását, Antonio Conte nem, ez pedig teljesen hihető, tekintve, hogy Spence eddig egy egész percet sem játszott a most zajló idényben. A hétfői BL-sajtótájékoztatón aztán feltették a nagy kérdést Conténak: miért nem játszik soha a villámgyors angol tehetség?   

„A szurkolóknak szurkolónak kell lenniük, természetes, hogy mindenről gondolnak valamit, de én látom minden egyes nap, hogy mi történik az edzéseken. Mindig arra törekszem, hogy a legjobb kezdőt küldjem fel a pályára, de a döntés az én kezemben van. Ha nem teszek be valakit a kezdőcsapatba, az valószínűleg azért van, mert nem áll készen rá” – idézte Fabrizio Romano Antonio Conte nyilatkozatát.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

D-CSOPORT
18.45: Olympique Marseille (francia)–Sporting CP (portugál)
21.00: Eintracht Frankfurt (német)–Tottenham Hotspur (angol) 

D-CSOPORT
1. Sporting CP 2 2 0 0 5–0 +5  6
2. Tottenham 2 1 0 1 2–2 0 3
3. Eintracht Frankfurt 2 1 0 1 1–3 –2  3
4. Marseille 2 0 0 2 0–3 –3  0