PL: nehezen viselte az otthoni munkát a Soton edzője

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.30. 09:20
null
Az osztrák Ralph Hasenhüttl azért nem lehetett a csapata mellett, mert a családjában koronavírusos megbetegedés történt (Fotó: AFP)
Ralph Hasenhüttl, a Southampton vezetőedzője számára borzalmas volt otthonról irányítani csapatát az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának keddi játéknapján.

„A második félidőben úgy éreztem, nem bírok tovább ülve maradni, most viszont mindenem fáj, mert utána a televízió előtt térdeltem” – mondta a West Ham United ellen gól nélküli döntetlenre végződő mérkőzés után az osztrák szakvezető.

Hasenhüttl azért nem lehetett a csapata mellett, mert a családjában koronavírusos megbetegedés történt. A tréner Richard Kitzbichler másodedző, illetve videóhívások segítségével irányította együttesét.

„Borzalmas és nagyon nehéz volt, de örülök, mert azt hiszem, végül egész jól működött” – mondta a meccs után. Hozzáfűzte, a kezdés előtt szinte minden úgy történt, ahogy szokott: beszélt a játékosaival, és elmagyarázta nekik, mit szeretne látni. Ugyanez zajlott a szünetben is, a nehézséget az okozta, hogy szakadozott a videóhívás, és olykor csak a hang jutott el hozzá, a kép nem.

Hasenhüttl a harmadik edző a Premier League-ben, aki otthonról volt kénytelen irányítani csapatát, korábban David Moyes (West Ham United) és Scott Parker (Fulham) is házi karanténba kényszerült a meccsnapon.

A Southampton 16 meccs után 26 ponttal a tabella kilencedik helyén áll, és hétfőn a bajnoki címvédő Liverpoolt fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik