PL: Mourinho beszólt Wengernek – nem maradhatott el a válasz

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.19. 12:04
null
Arséne Wenger hatalmas csatákat vívott José Mourinhóval (Fotó: AFP)
Október 13-án jelent meg Arséne Wenger „Életem piros-fehérben” (My Life in Red and White) című önéletrajzi könyve, amelyben a francia szakember egy árva említést sem tesz José Mourinhóról. A Tottenham Hotspur portugál menedzsere nem hagyta ezt szó nélkül, megindokolta, miért történhetett ez.

José Mourinho, aki a Chelsea kispadján többször is nagy csatát vívott az Arsenalt korábban irányító Arséne Wengerrel, meggyőződése, hogy azért nem írt róla a 70 éves francia szakember, mert az általa irányított csapatok ellen sohasem tudott nyerni.

„Nem írsz fejezetet 12–14 olyan mérkőzésről, amelyen egy győzelmet sem arattál. Szóval miért is kellene rólam beszélnie? A könyv olyan dolog, amely boldoggá és büszkévé tehet. Tökéletesen megértem a helyzetet” – nyilatkozta szarkasztikusan Mourinho.

Card

Az 57 éves Tottenham-menedzser emlékezésébe azonban hiba csúszott, mivel 19 egymás elleni mérkőzésükön Mourinho tízszer, Wenger kétszer nyert, hét összecsapás pedig döntetlennel zárult.

Az Arsenal legendás edzője a Canal+ televíziós csatornán reagált a kijelentésre.

„Nem zavart a megjegyzése, folyamatosan provokál. Mintha óvodában lennénk, de neki ilyen a személyisége. Egyébként téved, legyőztük” – mondta.

A két zseniális edző egyébként híresen rossz viszonyban volt, egyszer lökdösődésbe is torkollott kettejük vitája.

Ugyanakkor, megható jelenetnek is szemtanúi lehettünk a hosszú évek során. Miután Wenger bejelentette, hogy az utolsó idényét tölti az észak-londoni együttesben, az „ágyúsok” Old Traffordon való vendégszereplése alkalmával a Manchester United akkori menedzsere, Mourinho és Sir Alex Ferguson búcsúztatta a francia szakembert a kezdőrúgás előtt.ű

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik