Mourinho a Romára koncentrál (Fotó: AFP)


A portugál menedzsert a Sky Sports kérdezte meg arról, hogy elvállalná el a Newcastle United irányítását, amennyiben a klub megkeresné őt. A „Special One” gyorsan lezárta a találgatásokat.

„Mit gondolok a Newcastle menedzseri posztjáról? Úgy döntöttem, hogy nem hagyom el az olasz fővárost. Hároméves szerződésem van a Romával, nem hagyom cserben a játékosokat” – nyilatkozta José Mourinho.

 


 

Az 58 éves szakember korábban több alkalommal is dolgozott menedzserként a szigetországban. A Chelsea-t két alkalommal is irányította – 2004-től 2007-ig és 2013-tól 2015-ig –, dolgozott a Manchester Unitednél és a Tottenham Hotspurnél is.

Mourinho 2021 nyarán került az olasz fővárosba, eddig nyolc bajnokin ötször győzött, háromszor kapott ki a „farkasokkal”.

Mint ismert, október 7-én hivatalossá vált, hogy a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerzett a Newcastle Unitedben. A csapatnál már meg is történt az első komolyabb változtatás: a klub közös megegyezéssel szerződést bontott menedzserével, Steve Bruce-szal. A távozó vezetőedző úgy érzi, véget ért a pályafutása.