PL: mindig az Arsenalba vágyott, 30 millióért a Spursbe igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.01. 09:08
null
Moussa Sissoko öt évre aláírt a Tottenhamhez (Fotó: tottenhamhotspur.com)
A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur az átigazolási időszak utolsó napján 30 millió font körüli összegért megvásárolta Moussa Sissokót, a másodosztályú Newcastle United francia válogatott támadóját. Az Európa-bajnoki ezüstérmes játékost az Everton is szívesen látta volna a soraiban, mégis a Spurst választotta – annak ellenére, hogy gyerekkora óta rajong az Arsenalért.

 

„Gyerekkoromban az Arsenalról álmodtam, ezt mindenki tudja. Az Arsenal a szívem klubja, mivel a honfitársaim közül Thierry Henry, Robert Pires, Sylvain Wiltord és a példaképem, Patrick Vieira is ebben a csapatban játszott. Csodálatos klub” – mondta februárban Sissoko, aki szerdán aláírt az észak-londoni „ágyúsok" helyi riválisához, a Tottenhamhez.

Pedig lett volna más lehetősége – igaz, az európai kupaszereplést szem előtt tartva kevésbé csábító. A 27 esztendős játékos megszerzéséért az átigazolási időszak utolsó napján az Everton is mindent megtett, Sissoko azonban a Spurst választotta.

A liverpooli klub a hírek szerint magánrepülőt küldött a futballistáért, akinek már az orvosi szobát is előkészítette, hogy átessen a szükséges vizsgálatokon, ám Sissoko nem jelent meg a reptéren. Ezek után Ronald Koeman, az Everton menedzsere felhívta őt telefonon, ám a francia válogatott támadó kikapcsolta a készüléket, így nem lehetett elérni.

A többi pedig már történelem. Az Eb-ezüstérmes labdarúgó öt évre aláírt a Tottenhamhez, amely több részletben 30 millió fontot fizet érte. A 44-szeres válogatott játékos a Newcastle-ben 133 mérkőzésen 12 gólt szerzett.

A Twitter-felhasználók természetesen nem hagyták szó (és mémek) nélkül az átigazolást, a futballrajongók valahogy így képzelték el, Sissoko hogyan gondolta meg magát.

 



 

 



 

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik