PL: Mi lesz jobb a Brexit után? – Klopp aggódik az angol fociért

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 10:35
null
Jürgen Klopp biztos benne, hogy az angol futballnak ártani fognak a Brexit hatásai (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Brexit miatt változik a játékosok szerződtetésének szabályozása, ami kedvezőtlen hatással lesz az angol futballra.

A szigetországi klubok januártól az Európai Unióból munkavállalási engedély nélkül nem igazolhatnak futballistákat, 18 éven aluli külföldieket pedig egyáltalán nem szerződtethetnek.

„Még mindig várom, hogy valaki elmondja a Brexit első előnyét – fogalmazott a német tréner a Guardianben megjelent kommentárjában. – Mi lesz ténylegesen jobb a Brexit után? Nyilvánvalóan nem az én dolgom ezt megítélni, de mint érintett azért várom a Brexit első igazán pozitív hatását.”

Klopp ugyanakkor emlékeztetett rá, a labdarúgás vezetői mindent elkövettek azért, hogy csökkentsék a hátrányos következményeket, és még rosszabb lenne a helyzet, ha nem küzdöttek volna ezért.

„Michael Edwards (a Liverpool sportigazgatója) részese volt ezeknek a tárgyalásoknak, és a többi klub is keményen harcolt a megoldásért – valamiféle jó, vagy a lehető legjobb megoldásért. Ezek nélkül az egyeztetések nélkül rosszabb lenne a helyzet” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik