PL: menedékszállót nyitottak a Crystal Palace stadionjában

Vágólapra másolva!
2019.01.20. 13:47
A Crystal Palace labdarúgóklub otthonában, a Selhurst Parkban jelen állás szerint tíz rászorulót tudnak fogadni azokon a napokon, amikor nulla fok alá csökken a hőmérséklet és nincs mérkőzés a stadionban.

A londoni Crystal Palace a héten nyitotta meg sürgősségi menedékszállóját saját stadionjának egyik várójában. Az átalakított teremben jelen állás szerint tíz főnek tudnak szállást adni, amikor nulla fok alá csökken a kinti hőmérséklet.

Szeretnénk jó példát mutatni a közösségnek, és örömünkre szolgál, ha ezzel is segíteni tudunk, amikor zordra fordul az időjárás” – idézi az Evening Standard a Crystal Palace vezérigazgatóját, Phil Alexandert.

A szállót Croydon kerület városi tanácsával közösen működteti a klub. Mikor meccsnapon lenne szükség az ágyakra, a rászorulókat átirányítják a legközelebbi menedékhelyekre. Minden egyéb esetben a Palace meleg vacsorát és reggelit, valamint mosási és mosdási lehetőséget biztosít az otthontalanok számára.

A mínuszok nagyon komoly kockázatot jelentenek az utcán élők számára. Reményeink szerint a kezdeményezés a többi klub számára is utat mutathat. Talán a Premier League más stadionjában is lehetőség nyílik hasonló segítségnyújtásra. Csodálatos, amit a Crystal Palace most tesz” – ezt már Alison Butler városi tanácsos tette hozzá.

Londonban egy 2018 végén készült felmérés szerint több mint 6000 ember él az utcákon, az országban pedig 12-13 ezer fő közti a hajléktalanok száma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik