PL: mekkora a mínusz? A Chelsea az élen, a City csak a 15.!

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.02. 12:49
null
Valamit nagyon jól csinál a Manchester City... (Fotó: Getty Images)
A most véget ért téli átigazolási időszak is bizonyította, hogy a Premier League a világ legtőkeerősebb labdarúgó-bajnoksága, amelynek klubjai jóval többet költhetnek, mint a többi topligás csapat. Ezúttal egy grafikon szemlélteti, mekkora mínusszal zárták az elmúlt 5 év transzferidőszakait PL-klubok – jó pár meglepetést tartogatva. 

A BluCityBrain Twittwer-oldal grafikonja megmutatja, mennyit költöttek játékosokra a PL-klubok az elmúlt 5 idényben – kivonva azt az összeget, amit profitként könyvelhettek el játékoseladásokból. Így fordulhat elő, hogy a sokat költő Manchester City csak 15. helyen áll, mindössze 120 millió fontos mínusszal az elmúlt 5 évből.

Az élen a számait az elmúlt két átigazolási időszakban felturbózó Chelsea áll, 656 millió fontos mínusszal, őt pedig a Manchester United és az Arsenal követi. Külön érdekesség, hogy a Premier League most zajló idényében újonc Nottingham Forest máris a 10. helyen áll...

A lista végén a Brighton és a Brentford áll – utóbbi mindössze 1.17 millió fontos mínuszban van átigazolási díjakat tekintve az elmúlt öt évben, s emellett számít stabil középcsapatnak.


Egy kis humor: így fest majd a Chelsea–Nottingham Forest mérkőzés a téli transzferidőszakot követően

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik