PL: kinevezték a Tottenham új vezetőedzőjét

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.06.30. 21:28
null
Nuno Espírito Santo a Spurs új vezetőedzője (Fotó: Tottenham)
Az előző évad végén a Wolverhampton kispadjáról távozó Nuno Espírito Santo lett a Tottenham Hotspur új vezetőedzője – erről a londoni klub hivatalos honlapja adott tájékoztatást.

 

A Spurs honlapja többször is hangsúlyozza, Nuno vezetőedzőként csatlakozik a szakmai stábhoz, azaz a londoni klub is szakít a hagyományos angol klubmodellel – nem menedzsert szerződtettek a csapat élére.

Kiemelik, Nuno korábbi állomáshelyein bátran játékba dobta a fiatalokat. A Wolverhamptonnál, amelyet 2017 és 2021 között irányított – és az angol másodosztályból feljuttatva a klubot az Európa-liga-indulást is kivívta vele – többek közt olyan futballistákat tett Anglia szerte elismert labdarúgóvá, mint Ruben Neves, Conor Coady, Diogo Jota vagy a múlt nyár óta épp a Spursnél szereplő Matt Doherty.

Nunónak azzal a Fabio Paraticivel kell együttműködnie, akit szintén a nyáron neveztek ki a Spurs sportigazgatójának. A korábbi játékos az elmúlt 11 évben a Juventus sportigazgatója volt.

„Amikor olyan kerettel dolgozhatsz, amelyben egyszerre van meg a minőség és a tehetség, akkor csak egyetlen célod lehet: hogy büszkévé és boldoggá tedd a szurkolókat. Óriási megtiszteltetés és elismerés, hogy itt lehetek. Örömmel várom, hogy elkezdhessük a közös munkát” – idézte a klubhonlap a portugált.

A 47 éves portugál tréner korábban a Valenciát és a Portót is irányította.

Érdekesség, hogy Nuno anno elődje, José Mourinho játékosa is volt; az UEFA-kupa- és a Bajnokok Ligája-győztes Portónak egyaránt tagja volt.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik