PL: megoldódott egy rejtély Sala eltűnésével kapcsolatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 14:59
null
Emiliano Salára emlékeznek a szurkolók (Fotó: AFP)
A francia L’Équipe nevű napilap derítette ki, mi volt az a félreértés, ami az Emiliano Salával a fedélzetén eltűnő repülőgépet vezető pilóta körül adódott. Egy ideig két név keringett a nemzetközi sajtóban, és most kiderült, mi az összefüggés közöttük.

 

Mint ismert, a Cardiff frissen igazolt labdarúgójával a fedélzetén múlt hétfő este tűnt el a Piper PA-46 Malibu típusú kisrepülő a Csatorna-szigetek térségében a La Manche csatorna fölött, s a hatóságok csütörtök este bejelentették a keresés befejezését. A brit légi baleseteket vizsgáló hatóság péntek reggel közölte, minden lehetséges szempont szerint, alaposan megvizsgálják, hogy a repülő, illetve a pilóta rendelkezett-e a megfelelő engedélyekkel, vagy sem. A gépet vezető úriember személyét illetően ellentmondások jelentek meg a nemzetközi sajtóban, később azonban kiderült, hogy David Ibbotson volt a pilóta – akinek engedélyeit azóta is vizsgálják.

A L’Équipe csütörtöki számában felhívta rá a figyelmet, hogy miért nem a hírekben elsőként megjelenő David Henderson vezette a gépet. Willie McKay játékosügynök, aki tevékenyen részt vett Emiliano Sala Nantes-ból Cardiffba igazolásában, barátját, David Hendersont kérte meg, hogy az argentin futballistát hozza el Franciaországból Walesbe. Henderson azonban – eddig ismeretlen okokból – egy kollégáját, David Ibbotsont kérte meg az utazásra.

„Akarsz Nantes-ban tölteni egy hétvégét?” – kérdezte Henderson Ibbotsont a L’Équipe által idézett üzenetváltásban. Utóbbi azonnal igent mondott a felkérésre. De miért csak most derült ki ez, és hogyan?

Willie McKay a L’Équipe-nek elmondta, Ibbotson elhagyta a bankkártyáját Nantes-ban, mielőtt elindultak volna Salával Cardiff felé. A nantes-i Atlantique Repülőtér közelében lévő Champs d'Avaux-nál volt Ibbotson szállása, amit David Henderson fizetett ki neki Angliából. Sőt, utóbbi elmondása szerint a Piper PA-46 Malibu költségeit, valamint a szálloda és a reptér között taxiutat is ő fizette Ibbotsonnak.

„Mivel mindent Henderson bankkártyájával fizettek, ezért gondolta azt mindenki, hogy ő vezette a gépet is…” mondta a francia napilapnak McKay.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik