PL: Meglepett, hogy sok dolgot milyen jól csináltunk – Guardiola

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.08.16. 09:59
null
Jack Grealish (kékben) vereséggel mutatkozott be a bajnokságban a Manchester City színeiben (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 1. fordulójának rangadóján a Tottenham Hotspur Szon Hung Min góljával 1–0-ra legyőzte a címvédő Manchester Cityt. A lefújás után Nuno Espírito Santo és Pep Guardiola sem úszta meg a Harry Kane jövőjére vonatkozó kérdéseket.

A 28 éves csatárt az elmúlt időszakban többször is szóba hozták a Manchester Cityvel, így a két csapat mérkőzése különösen pikánsnak ígérkezett. Az előzetes hírekkel ellentétben Kane nem szerepelt a londoniak keretében, ugyanis még nincs százszázalékos állapotban.

„Szerencsések vagyunk, hogy a mi kötelékünkbe tartozik – kezdte Nuno Espírito Santo, a Tottenham vezetőedzője, akit arról is megkérdeztek, a következő fordulóban pályára léphet-e már az angol támadó. – Harry Kane a világ egyik legjobb játékosa. Készen kell állnia, utána segíthet a csapatnak. Még vár ránk egy portugáliai kirándulás az Európa-konferencialigában, csak utána foglalkozunk a Wolverhampton elleni bajnokival. Harry vasárnap reggel már edzett, igyekszik formába lendülni, s amikor eljön a megfelelő pillanat, csatlakozik majd a többiekhez.”

A Spurs június végén kinevezett vezetőedzője remek sikerrel mutatkozott be az észak-londoniak kispadján, s ez büszkeséggel tölti őt el.

„Csodálatos nap volt! A srácok keményen dolgoztak, rengeteget futottak és nagyot küzdöttek. Hosszú út áll még előttünk, de a legtöbb téren jól teljesítettünk. Egyre jobban megismerjük egymást a játékosokkal, ezáltal a kellő energia is meglesz ahhoz, hogy továbblépjünk. Mindig lehet min javítani.”

A MÉRKŐZÉS EGYETLEN GÓLJA

Pep Guardiola elégedettségét fejezte ki a támadóharmadban bevethető merítési lehetőségei kapcsán, és arról nem is volt hajlandó beszélni, hogy a klub fokozza-e az érdeklődést Kane iránt.

„Ugyanazok vannak itt, mint az előző idényben, egyedül Sergio Agüero távozott. Elégedett vagyok a játékosokkal, rengeteg gólt szereztek, ennél nem is kérhetek többet – mondta Guardiola, aki a rekordigazolás Jack Grealishre is kitért. – Jól játszott, több lehetőséget is kialakított. Sajnos nem tudtuk győzelemmel emlékezetessé tenni a debütálását, de rá nem lehetett panasz. Nem adja el a labdát, elképesztően veszélyes a tizenhatos környékén.”

A címvédő nélkülözni kényszerült Phil Fodent, és Kevin De Bruyne is csak csereként állt be.

„Ez normális egy olyan idénynél, amelyre nem volt lehetőség nagy felkészülésre. Meglepett, hogy sok dolgot milyen jól csináltunk. Több játékos túlságosan későn csatlakozott az Európa-bajnokságot követően, volt Covid-eset és más is. Sorban térnek vissza a futballisták, hétről hétre jobb lesz minden. Kevin De Bruyne még nem végzett teljes edzésmunkát, időre van szüksége ahhoz, hogy kilencven percet játsszon.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Tottenham Hotspur–Manchester City 1–0 (0–0)

London, Tottenham Hotspur Stadion, 62 000 néző. Vezette: Taylor
Tottenham: Lloris – Tanganga (Doherty, 83.), D. Sánchez, Dier, Reguilón – Höjbjerg (C. Romero, 90.), Skipp, Dele Alli – Bergwijn (Lo Celso, 77.), Lucas, Szon Hung Min. Menedzser: Nuno Espírito Santo
Manchester CIty: Ederson – Joao Cancelo, Rúben Dias, Aké, B. Mendy (Zincsenko, 79.) – Mahrez (De Bruyne, 79.), Fernandinho, Gündogan, Sterling (Gabriel Jesus, 71.) – Ferran Torres, Grealish. Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: Szon Hung Min (55.)

KORÁBBI EREDMÉNYEK
Newcastle United–West Ham United 2–4
(C. Wilson 5., J. Murphy 40., ill. Creswell 18., Benrahma 53., Soucek 63., Antonio 66.)
Manchester United–Leeds United 5–1
(Bruno Fernandes 30., 54., 60., Greenwood 52., Fred 68., ill. Ayling 48.)

Chelsea–Crystal Palace 3–0
(M. Alonso 27., Pulisic 40., Chalobah 58.)

Leicester City–Wolverhampton Wanderers 1–0 (Vardy 41.)
Everton–Southampton 3–1
(Richarlison 47., Doucouré 76., Calvert-Lewin 81., ill. A. Armstrong 22.)
Watford–Aston Villa 3–2
(Dennis 10., I. Sarr 42., C. Hernández 67., ill. McGinn 70., Ings 90+7. – 11-esből)
Burnley–Brighton & Hove Albion 1–2
(Tarkowski 2., ill. Maupay 73., A. Mac Allister 78.)
Norwich City–Liverpool 0–3
(Jota 26., Firmino 65., Szalah 74.)
Brentford–Arsenal 2–0(Sergi Canós 21., Nörgaard 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik