PL: mégis pályára léphetnek a brazil játékosok a hétvégén

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.11. 13:39
null
Thiago Silva és Alisson boldog lehet, játszhatnak a hétvégén (Fotó: AFP, archív)
A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) visszavonta a FIFA-nak benyújtott panaszát, így az Angliában futballozó brazil játékosok mégis pályára léphetnek a Premier League előttünk álló fordulójában; a Liverpool, a Chelsea és a Manchester United is bejelentette, hogy számíthat Alisson, Fabinho, illetve Thiago Silva, valamint Fred játékára a hétvégén.

 

A nemzetközi szövetség szombat reggeli közleményében arról ír, hogy az Egyesült Királysággal folytatott „konstruktív, előremutató egyeztetések” után a brazil sportági szövetség visszavonta a FIFA-nak nyújtott panaszát, mely a szigetországban futballozó brazil, a mexikói, a paraguayi és a chilei válogatott játékosok ötnapos eltiltását vonta volna maga után.

Megjegyzik, három nappal ezelőtt, szeptember 8-án a FIFA és a Premier League elnöke, valamint az FA ideiglenes elnöke levelet írt Boris Johnsonnak, az Egyesült Királyság miniszterelnökének, s a brit kormány nyitott arra, hogy a „kölcsönös megértés szellemében és mindenki érdekében” az októberi válogatott meccsekig észszerű megoldást találjon a koronavírus-járvány okozta szélsőséges helyzetre.

A FIFA kommünikéje után a Liverpool (Alisson, Fabinho), a Manchester United (Fred) és a Chelsea (Thiago Silva) is hírül adta, hogy számíthat brazil válogatott játékosára a hétvégén. (A Mersey-parti együttes Roberto Firminóra azért nem, mert ő sérült.) A Manchester City egyelőre nem jelentette be hivatalosan, hogy Ederson és Gabriel Jesus játszhat a Leicester City ellen.


ANGOL PREMIER LEAGUE
A 4. FORDULÓ PROGRAMJA
Szombat
13.30:
Crystal Palace–Tottenham (Tv: Spíler1)
16.00: Arsenal–Norwich
16.00: Brentford–Brighton
16.00: Leicester City–Manchester City (Tv: Digi Sport1)
16.00: Manchester United–Newcastle United – élőben az NSO-n!
16.00: Southampton–West Ham United
16.00: Watford–Wolverhampton
18.30: Chelsea–Aston Villa (Tv: Digi Sport1)
Vasárnap
17.30: Leeds United–Liverpool (Tv: Spíler1)
Hétfő
21.00:
Everton–Burnley (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik