Kérdés, hogy Steven Nzonzit mikor és hol láthatjuk újra a pályán – a Galatasaraynál már aligha (Fotó: AFP)

 

A Roma által 2018-ban 26.65 millióért vett harmincesztendős szűrőt határozatlan ideig zárták ki a török együttesből, miután egy edzésen fegyelmezetlenül viselkedett: török források szerint egy egymás közötti mérkőzésen csak a B-csapatba került, erre mérgében az öltözőbe vonult.

A világbajnok középpályásnak nem ez volt az első fegyelmi vétsége az elmúlt hónapokban: Rómában például sztrájkolni kezdett és nem volt hajlandó edzeni a nyáron, hogy így kényszerítse ki a klubvezetőknél a távozását. 

Ezen történetek sem rettentik el a jelek szerint az Evertont. A Carlo Ancelotti révén frissiben átvett liverpooli klub egyik fő kiszemeltje a téli átigazolási időszakra ugyanis pont a 31 éves szűrő – legalábbis Nicolo Schira olasz sportújságíró információi szerint.

Nzonzi iránt az Everton mellett az Olympique Lyon, illetve több kínai klub is érdeklődik, de jelen állás szerint a Premier League 15. helyén álló Everton tűnik a befutónak. 

A futballista eddig 14-szer szerepelt a francia válogatottban, többek között a 2018-as, oroszországi vb-győztes csapatnak is tagja volt. 

Nzonzi számára nem lenne ismeretlen az angol foci: korábban a Blackburn és a Stoke City játékosa is volt.