PL: Klopp fájlalja az öt cserelehetőség megszűnését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 18:19
null
Jürgen Klopp fájlalja az öt cserelehetőség megszűnését (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Liverpool FC vezetőedzője fájlalja, hogy a Premier League új idényében öt helyett ismét csak három cserelehetőségük lesz mérkőzésenként a csapatoknak.


Az öt csere szabályát a nemzetközi szövetség azért vezette be, hogy a koronavírus-járvány miatti körülbelül három hónapos kényszerszünet után a játékosok ne kapjanak extrém terhelést.

A lehetőséggel az új szezonban a spanyol, az olasz, a német és a francia élvonalban is éltek, a Premier League klubjai viszont elvetették.

Klopp szerint a józan ész döntése lett volna, ha a megszokottnál később kezdődő, ezért az eddigieknél sűrűbb idényben is több változtatásra adnak lehetőséget.

„Nem arról van szó, hogy előnybe kerülnénk, mert jobb futballistáink vannak, mint a többi klubnak, és öt éljátékost küldhetnénk pályára” – mondta a német szakvezető. Hozzátette, ez a kérdés a labdarúgók jólétéről szól, és arról, hogy minden együttes a lehető legjobb minőségű futballt tudja produkálni minden mérkőzésen.

„Nagyon meglepődtem, amikor hallottam, hogy a klubok ellene döntöttek” – mondta Klopp, akinek így többet kell forgatnia a csapatát.

Az elmúlt bő tíz évben csak a Manchester United (2009) és a Manchester City (2019) tudta megvédeni a címét az angol élvonalban. Klopp elmondta, emiatt szinte mindenki azt érezteti vele: problémának kellene lennie, hogy ezúttal ők a címvédők.

„Az előző bajnokság megnyerése valójában a legjobb probléma lehet számunkra. Minden arról szól majd, hogyan tudjuk újra a korábbi intenzív teljesítményünket produkálni a pályán” – vélekedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik