PL: Kane minden gólrekordot megdönt – Conte

Vágólapra másolva!
2023.01.05. 10:49
null
Antonio Conte szerint a Tottenham világklasszis csatára, Harry Kane minden gólrekordot meg fog dönteni (Fotó: Getty Images)
Antonio Conte, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának menedzsere biztos abban, hogy Harry Kane „minden gólrekordot megdönt”.

Az olasz tréner azután fogalmazott így, hogy a válogatott csatár szerdán este két góllal járult hozzá a Crystal Palace 4–0-s legyőzéséhez, és már csak két találatra van a legendás Jimmy Greaves klubcsúcsától.

Kane 300. bajnokiján szerepelt a Selhurst Parkban, és Teddy Sheringham után a második olyan játékos a Premier League-ben, aki a 100., a 200. és a 300. ligameccsén is gólt szerzett.

A második találata a 264. volt a Spurs színeiben, így már csak két gól hiányzik neki ahhoz, hogy beérje a klublegenda Greaves 266-os rekordját. A mostani idényben 15 találatnál jár, 198-as összesített gólszámával már csak Wayne Rooney (208) és Alan Shearer (260) áll előtte a PL örökrangsorában.

Conte szerint a további mérföldkövek elkerülhetetlenül közelednek Kane pályafutásában.

„Azt hiszem, amikor arról beszélünk, hogy milyen típusú játékos is Harry, kicsit vesztegetjük az időnket. Megismétlem: világklasszis csatárról van szó, aki meg fog dönteni minden gólrekordot” – fogalmazott az olasz mester.

Hozzátette: Kane a csapatkapitány, Hugo Lloris mellett fontos igazodási pont is az együttesben, különösen a nehéz pillanatokban mindig lehet számítani a harcosságára, a segítségére, és hogy megoldja a helyzetet egy góllal vagy egy gólpasszal.

A Tottenham a világbajnoki szünet után a harmadik mérkőzésén az első győzelmét aratta a bajnokságban, s jelenleg az 5. helyen áll a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik