Vasárnap a szurkolók betörtek az Old Traffordra, meghiúsítva a mérkőzés eredeti időpontban való lejátszását  (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, múlt vasárnap a két együttes rangadója előtt a hazai hívek már délben gyülekezni kezdtek az Old Trafford környékén, és transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt Európai Szuperliga – amelyhez az MU is csatlakozott – számukra csak olaj volt a tűzre.

A tervezett 17.30 órás kezdés előtt egy órával mintegy ezer szurkoló egy alagúton át – néhány fémkordont félredobva – bejutott a pályára, és fáklyákat gyújtott. A biztonsági személyzet tehetetlennek bizonyult a rohammal szemben, de nem sokkal később néhány drukker önszántából távozott a stadionból. Mintegy 200 szurkoló a hazai csapatnak a meccs előtt otthont adó Lowry Hotelnél tüntetett.

A házigazdák eleinte azt közölték, hogy csúszik a kezdés, majd az MU bejelentette, hogy biztonsági okokból elmarad a találkozó.

(MTI)