PL: II. Erzsébet királynő emléke előtt tisztelegve elhalasztják a hétvégi fordulót

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.09. 12:41
null
II. Erzsébet brit királynő csütörtökön hunyt el (Fotó: Getty Images)
Ahogyan azt várni lehetett, II. Erzsébet királynő emléke előtt tisztelegve elhalasztják az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) soron következő fordulóját. Ennek értelmében nem rendezik meg a szombati, a vasárnapi és a jövő hétfői mérkőzéseket – olvasható a liga közleményében.

 

Mint arról a Nemzeti Sport is beszámolt, életének 97. esztendejében elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodója.

A Premier League-ben szereplő klubok péntek reggel megbeszélést tartottak, és tisztelegtek a királynő emléke előtt. Az a döntés született, hogy gyászuk kifejezéseként az angol élvonalban elhalasztják a 7. forduló mérkőzéseit, így szombatiakat, a vasárnapiakat, valamint a hétfő estit is.

Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója az alábbiakat mondta.

„Mi és a klubjaink szeretnénk tisztelegni őfelsége hosszú és kitartó uralkodása előtt. A leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodónként inspirációt jelent mindenki számára” – idézte a vezérigazgató szavait a premierleague.com.

A közlemény megjegyzi, hogy a gyászidőszak alatt a bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatban hozott döntésekről időben tájékoztatni fognak.

 

Az angol másodosztályú bajnoki mérkőzéseket sem rendezik meg a héten, hasonlóképpen tesznek a skót, a walesi és az északír profi ligákban is.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik