PL: hiába a rekordszámú pont, megvált edzőjétől a Watford

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.19. 22:06
null
Nigel Pearson már nem a Watford menedzsere (Fotó: AFP)
Harmadik vezetőedzőjét menesztette a Watford a mostani idényben, vasárnap Nigel Pearsonnak is távoznia kellett az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő csapattól.

 

A Watford a húszcsapatos tabella 17. helyén áll, és az Aston Villa, valamint a Bournemouth együttesét is három ponttal előzi meg. Az idényből hátralévő két fordulóban az Arsenal és a Manchester City csapatával találkozik.

Az idényt Javi Gracia irányításával kezdte a Watford, őt szeptemberben menesztették, utódjának, Quique Sánchez Floresnek pedig december 1-jén kellett távoznia.

Pearson sereghajtóként vette át az együttest, amellyel húsz forduló alatt 25 pontot szerzett. A 35 százalékos győzelmi arány és a meccsenként szerzett 1.25 pont is klubcsúcs az élvonalban.

Szerződése az idény végéig szólt, de a vezetőség a West Ham United ellen 3–1-re elveszített pénteki meccs miatt a menesztése mellett döntött. Segítői közül Craig Shakespeare-nek is távoznia kellett, így a Premier League utolsó két fordulójában Hayden Mullins – az U23-as együttes trénere – és Graham Stack irányítja a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik