PL: hatszor hibázott a VAR az idény eddigi mérkőzésein – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.12.22. 19:53
null
Kiderült, mely esetekben hozott rossz ítéletet a VAR a Premier League-ben (Fotó: AFP)
Az ESPN szerint a Premier League idei mérkőzésein hat hibát követett el a VAR, és volt számos további incidens, amely során közbe kellett avatkoznia a videóbírónak, de nem tette.

A Premier League mérkőzésein történő legfőbb incidenseket megvizsgáló független testület három korábbi profi labdarúgóból, valamint a Premier League és a játékvezetőket tömörítő szervezet (PGMOL) egy-egy képviselőjéből áll. A testület az összes „kulcsszituációt” megvizsgálja a fordulókat követően, és az azt követő csütörtöki napon jelez vissza a kluboknak az esetekről.

Az ESPN újságírója, Dale Johnson forrásai szerint a hat incidens a következő:

• Gabriel Martinelli gólja a Manchester Untied–Arsenal mérkőzésen (0-0-ál, végeredmény 3–1, 0:20-tól a videóban)

• Lucas Digne kezezése a Crystal Palace–Aston Villa mérkőzésen (eset 1–1-nél, végeredmény 3–1, az esetet 1:27-től láthatja)

• Maxwell Cornet gólja a Chelsea–West Ham United mérkőzésen (2–1-nél a 90. percben, végeredmény 2–1, az esetet megtekintheti 1:33-tól)

• Tyrick Mitchell öngólja a Newcastle United–Crystal Palace mérkőzésen (végeredmény: 0–0, az esetet megtekintheti 0:31-től)

• Douglas Luiz piros lapja a Fulham–Aston Villa mérkőzésen (3–0-nál, végeredmény 3–0)

• Dean Henderson kárára ítéltek tizenegyest a Nottingham Forest–Brentford mérkőzésen (végeredmény 2–2, eset 1–0-nál, az esetet 0:47-től nézheti meg)

Az ESPN szerint számos olyan eset is volt, ahol nem avatkozott közbe a VAR, pedig kellett volna, például a West Ham United Fulham elleni találkozóján, ahol két West Ham-találatot is érvényteleníteni kellett volna kezezés miatt (3–1-es West Ham siker).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik