PL: Guardiola és Conte is támogatja a téli szünetet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.09. 17:22
null
Pep Guardiola is támogatja a téli szünetet (Fotó: AFP)
A listavezető Manchester Cityt irányító Josep Guardiola, valamint a címvédő Chelsea-t trenírozó Antonio Conte is támogatja a téli szünet bevezetését az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

 

„Imádunk focizni, de mivel jó ideje háromnaponta vannak mérkőzéseink, jól jön egy kis pihenés. Mindenkinek szüksége van rá” – jelentette ki Guardiola arra a hírre reagálva, miszerint a Premier League illetékesei kedden elismerték, már hónapok óta tárgyalnak az angol szövetség (FA) és a liga (EFL) vezetőivel arról, hogy a mérkőzéseik ütemezése hogyan kerülhetne összhangba Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország élvonalának menetrendjével.

„Csak és kizárólag most volt esélyem arra, hogy adjak a játékosoknak néhány napot. A szövetségnek át kell gondolnia a kérdést” – jelentette ki Conte, aki Guardiolához hasonlóan, a hét elején nem tartott edzést a csapatának.

Brit médiaértesülések szerint a 2019 és 2022 közötti televíziós szerződések pályázati dokumentumai tartalmazzák a téli pihenő lehetőségét.

A szünetet januárban tartanák, az ünnepi időszak hagyományos bajnoki fordulóit nem érintené.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik