Elkészült a Premier League 2020–2021-es idényének sorsolása (Fotó: Getty Images, illusztráció)

 

A nyitó fordulóban rögtön jön a bajnokok csatája: a PL-t megnyerő Liverpool a Championshipben diadalmaskodó Leeds Unitedet fogadja az Anfielden. A Chelsea a Brightonhoz látogat, míg az Arsenal az újonc Fulhamhez megy.

Érdekesség, hogy az első fordulóban az elhúzódó európai kötelezettségek miatt a Manchester City és a Manchester United sem lép pályára. A nyitó hétvége legnagyobb rangadója a Tottenham–Everton lesz – José Mourinho és Carlo Ancelotti „régi ismerősök”.

Az első igazán nagy párosítás a második fordulóban érkezik: Frank Lampard együttese Jürgen Klopp alakulatát látja vendégül (Chelsea–Liverpool), ugyanezen a játéknapon a debütáló Manchester City a Wolverhamptonhoz látogat.

Egy héttel később, szeptember 26-án a Liverpool az Arsenalt fogadja, a Manchester City meg a Leicestert, október 3-án pedig Mourinho a korábbi csapatának, a Manchester Unitednek tehet keresztbe a Spursszel. Október 17-én Pep Guardiola ismét szembenéz „tanítványával”, Mikel Artetával (Man. City–Arsenal), 24-én aztán már Manchester United–Chelsea rangadót rendeznek – Ole Gunnar Solskjaer „fiai” ezt követően az Arsenalt fogadják.

A 2020–2021-es idény első „szuperrangadója” november 7-én lesz, ezen a Manchester City otthonába látogat a címvédő Liverpool. A két együttes második alkalommal február 6-án találkozik.

A TELJES SORSOLÁS ITT!

PREMIER LEAGUE, 2020–2021
1. FORDULÓ (SZEPTEMBER 12–14.)
SZOMBAT

15.00: Crystal Palace–Southampton 
15.00: Fulham–Arsenal
15.00: Liverpool–Leeds
15.00: Tottenham–Everton
15.00: West Bromwich–Leicester
15.00: West Ham–Newcastle
HÉTFŐ
20.00:
Brighton–Chelsea
20.00: Sheffield United–Wolverhampton

ELHALASZTVA
Burnley–Manchester United
Manchester City–Aston Villa