PL: Bruno Fernandes olyat tett, amit Kane óta senki sem

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 12:58
null
Bruno Fernandes hatalmas szerepet játszott abban, hogy csapata hátrányból nyerte a mérkőzéseit (Fotó: AFP)
Bruno Fernandest választotta meg november legjobb Premier League játékosának az EA Sports, így a portugál középpályás a naptári évet tekintve már harmadszor zsebelhette be ezt az elismerést.

 

Harry Kane óta nem volt a Premier League-ben olyan játékos, akit egy éven belül háromszor is megválasztottak volna a hónap legjobbjának – mostanáig. Az angol támadó 2017-ben érte el ezt a bravúrt, 2020 pedig egyértelműen Bruno Fernandes éve.

 


 

A 26 éves portugál támadó középpályás januárban érkezett a Manchester Unitedhez, aki februárban és júniusban volt a hónap legjobbja.

„Nehéz ezt az elismerést begyűjteni, ezért büszke vagyok arra, hogy a harmadikban részesülök” – mondta Fernandes.

„Akkor leszek boldog, hogyha megnyerjük a bajnokságot. Azért jöttem Angliába és ebbe a nagyszerű klubba, hogy megnyerjem a Premier League-t, és úgy gondolom, megvan az esélyünk rá” – tette hozzá. Fernandes a négy novemberi mérkőzésén négy gólt szerzett és egy asszisztot jegyzett.

Szeptemberben az Everton támadóját, Dominic Calvert-Lewint, októperben pedig a Tottenham futballistáját, Szon Hung Mint illette meg az elismerés.

 


 

A hónap menedzserének járó díjat az a José Mourinho kapta, aki a Tottenhammel vezeti a bajnokságot. Igaz, a portugál szakember ezt az információt idő előtt osztotta meg a közösségi oldalán.

A videóban Mourinho arról beszélt, hogy ez az elismerés nem őt, hanem a csapatát és a szakmai stábot illeti meg.

„Ez a díj a hónap menedzseréről szól, de számomra ez a hónap csapata díja vagy a szakmai stábé, mert ez a játékosokról szól, és azokról, akik velem együtt a csapat mögött állnak” – jelentette ki. Hozzátette: többen közülük nem lehetnek itt, de ők is keményen dolgoztak.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik