PL: Brendan Rodgerst szemelte ki Solskjaer helyére az MU – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.11. 12:53
null
Brendan Rodgers a Manchester Unitednél folytathatja (Fotó: AFP)
Ugyan a Manchester United vezetősége az elmúlt hetekben többször is bizalmáról biztosította a jelenlegi menedzsert, Ole Gunnar Solskjaert, a brit sajtóban megjelent hírek szerint már keresik a norvég lehetséges utódját. A jelenlegi első számú kiszemelt a Liverpool FC korábbi, a Leicester City jelenlegi trénere, Brendan Rodgers.

 

 

Rodgers esetleges manchesteri szerepvállalásáról a Manchester Evening News számolt be, a cikket a Sky Sports és az Eurosport is szemlézte. A beszámolók szerint a Leicester City menedzserének szerződésében szerepel egy záradék, mely szerint BL-résztvevő csapat megkeresése esetén az eredeti kivásárlási áránál jóval olcsóbban válthat klubot.

A United ezt a záradékot kihasználva csábítaná Solskjaer helyére Rodgerst, aki alapesetben, szerződése szerint, akár 2025 nyaráig is maradhatna a Leicester kispadján.

A Manchester Unitednél az idény elején a dobogót célozták meg, de az angol sajtó a bajnoki címre is esélyes csapatok között emlegette az együttest, amikor sikerült a nyár eleji sztárigazolások, Jadon Sancho és Raphaël Varane után Cristiano Ronaldót is a klubhoz (vissza)csábítani. Ehhez képest az MU jelenleg csak a 6. helyen áll a tabellán, a hátránya máris kilenc pont a listavezető Chelsea-vel szemben. Ami ennél is nagyobb gond, az a csapat rangadókon nyújtott teljesítménye: a Liverpool 5–0-ra ütötte ki Ronaldóékat, míg az előző hétvégén a városi rivális City úgy nyert 2–0-ra a United otthonában, hogy 2003 óta nem látott passzmennyiséget hozott össze a meccsen – mindez Pep Guardiola csapatának mezőnyfölényét és az MU játékának kilátástalanságát is jól mutatja.

A Rodgers vezette Leicester sem kezdett jól: jelenleg csupán a 12. helyen áll a rendkívül sűrű középmezőnyben.

S ha már riválisok, az északír menedzser korábban 166 tétmeccsen irányította menedzserként a manchesteriek egyik legnagyobb konkurensének számító Liverpoolt, sőt, edzői pályája első szakaszában José Mourinho segítőjeként a Chelsea-nél is dolgozott, ahol több korosztályos csapatot is edzett ezzel egy időben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik