PL: belejöttek a kirúgásokba, repült a WBA menedzsere is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.30. 07:28
null
Irvine-nak nincs több ideje: menesztette a WBA (Fotó: Reuters)
Az angol élvonalbeli West Bromwich Albion labdarúgócsapata mindössze hét hónap után menesztette Alan Irvine menedzsert.

A júniusban kinevezett 56 éves skót szakember kimondottan rosszul szerepelt a West Brommal, tizenkilenc bajnokiból csak négyet nyert meg, a legutóbbi kilenc mérkőzésből pedig hetet elveszített. Irvine-t fizetés nélküli szabadságra küldi a klub, az újévi, West Ham United elleni bajnokin Rob Kelly és Keith Downing irányítja megbízott edzőként a csapatot. A hétvégéig megnevezik Irvine utódját.

„A nyáron, amikor kineveztük Alant, meg voltunk győződve arról, hogy az Egyesült Királyság egyik legképzettebb edzőjét szereztük meg, és ezt a véleményünket tartjuk is. Sajnos eredményesség nem párosult a szakmai tudás mellé, és a menedzsereket az eredményesség alapján ítélik meg. Minden másnál fontosabb, hogy megőrizzük élvonalbeli tagságunkat, és ezért kellemetlen döntéseket is meg kell hoznunk. Alan is tudja, hogy az eredményei nem voltak elég jók” – kommentálta a menesztést a technikai igazgató Terry Burton.

A Premier League-ben december 27-ig nem volt edzőváltás – 1996 óta nem voltak ilyen türelmesek a klubtulajdonosok –, ám ekkor a Crystal Palace menesztette Neil Warnockot. Warnock helyére valószínűleg Alan Pardew, a Newcastle United menedzsere ül, aki engedélyt kért és kapott a klubvezetőktől, hogy tárgyaljon a londoniakkal.

A Newcastle hivatalosan is megerősítette: a csapat keddi edzését nem Pardew, hanem segítője, John Carver vezényli, a Crystal Palace pedig olyan kompenzációt fizetne Pardew-ért, hogy a klubvezetők engedélyezték a személyes egyeztetést a tréner és a Selhurst Park-iak között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik