PL: az Újpest volt támadója a West Bromban folytathatja

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 18:03
null
Mbaye Diagne útja Újpestről a Premier League-ig vezethet (Fotó: Szabó Miklós)
Mbaye Diagne-t szeretné megszerezni a West Bromwich Albion – írja a Sky Sports. Az Újpest FC korábbi labdarúgója jelenleg a török élvonalban szereplő Galatasarayban futballozik, innen válthat.

A Sky újságírója, Lyall Thomas szerint a két klub már felvette egymással a kapcsolatot, a Galatasaray pedig nyitott Diagne eladására. A tárgyalás jelenleg a játékos kivásárlási áráról, valamint Diagne személyes feltételeiről folyik.

A lap hozzátette, a WBA eredetileg a Hoffenheim algréiai válogatott labdarúgóját, Isak Belfodilt szerette volna megszerezni, ám ezek az egyeztetések megszakadtak.

Diagne a jelenlegi idényben 14 bajnokin 9 gólt szerzett, összesen 18 tétmeccsen 11 találatnál jár. Az ezt megelőző idényt kölcsönben az FC Bruges-nél töltötte, de ott nem tudott alapemberré válni.

A tízszeres szenegáli válogatott a Juventustól került a 2015–2016-os idényben Újpestre, az ősszel 14 meccsen 11 gólt szerzett, az NB I gólkirályjelöltjeként emlegették, ám a téli szünetet követően megtagadta a visszatérést a Megyeri útra, egy hónapig nem jelentkezett edzésre, majd február elején a klubnál úgy döntöttek, nem tartanak igényt a további szolgálataira.

Ezt követően Kínában a Tiencsin Teda, majd Törökországban a Kasimpasa légiósa lett. Utóbbi klubtól került 2019 elején a Galatasarayhoz, ahol bajnoki címet nyert, illetve a 2018–2019-es Super Lig-idény gólkirálya is lett.

Jelenlegi értékét 3.2 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

A WBA jelenleg az angol Premier League 19. helyén áll, 17 meccsen csupán nyolc pontot gyűjtve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik